Teemu Suniselta kehno arvosana omalle suoritukselle

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen sijoittui sunnuntaina päättyneessä MM-kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa yleiskilpailun 11. sijalle.

Jokelalaisen tavoitteet olivat paljon korkeammalla, mutta mahdollisuudet menivät jo ulosajoon torstai-illan avauspätkällä.

– Ei tästä kovin paljon viitosta tai kuutosta parempaa arvosanaa voi antaa. Kaikki meni oikeastaan siihen torstain ulosajoon. Sen jälkeen vauhti oli välillä ihan hyvällä tasolla, Suninen summasi.

Sunisen kilpailuun toi pientä lohtua rallin päättäneen Power Stage –erikoiskokeen viides tila, josta herui yksi MM-piste.

– Powerin piste oli hyvä juttu. Siellä kuitenkin oli kärjessä kova taistelu, ja lisäksi (Sebastien) Loeb sekä (Jari-Matti) Latvala taistelivat omista sijoituksista. Siihen väliin pystyin kiilaamaan. Ei siis ihan onneton kilpailu, Suninen sanaili.

– Yksi piste ei ollut ihan sitä mitä haettiin. Tämä on rallia ja tästä pitää ottaa opiksi. Seuraavaksi tärkeintä on ajaa hyvät testit Ruotsia varten. Siellä haluan paremman tuloksen.

Suomalaiskuskin yksi tavoitteista Monte Carlossa oli olla Fordin nopein kuljettaja. Tämä tavoite täyttyi, kun Elfyn Evans keskeytti ulosajoon lauantaina ja Pontus Tidemand perjantaina jatkaen kuitenkin Ralli2-säännön turvin Sunisen tavoin. Fordille kisa oli kokonaisuudessaan erittäin huono.

– Toki se oli tavoite, mutta ei ihan tällä tavalla, Suninen naurahti.

Lue myös nämä