Teemu Suninen toi uuden valttikortin Hyundaille – ”Tiimikaverit ovat olleet hyvin tyytyväisiä”

Hyundain Teemu Suninen ajaa Keski-Euroopan MM-rallissa ensi kertaa asvaltilla tiimin Rally1-autolla.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kaksi ajopäivää on ajettu, on suomalainen rallissa seitsemäntenä. Hän on jäänyt rallia johtavasta Toyotan Kalle Rovanperästä yli kaksi ja puoli minuuttia.

Sunisen haaste on ollut todella iso, sillä hänellä ei käytännössä ollut vastaavista olosuhteista ollenkaan kokemusta.

– Se on sanottava, että tämä on ollut todella haastavaa, Suninen myönsi.

– On satanut aika paljon ja paljon on ollut mutaisia paikkoja. Leikkauspaikoissa on ollut myös todella liukasta ja minusta tuntuu, että meno hidastui auto autolta. Mutta se on osa tätä hommaa ja lauantaina meidän pitää tehdä parempaa työtä, Suninen summasi perjantain urakkansa.

Suninen on rallissa hieman yllättävässä taistelussa mukana, sillä Toyotan Sebastien Ogier on tässä kohtaa vasta kuudentena.

– Joo, ero on nyt kolme sekuntia. Katsotaan nyt, miten hän ajaa lauantaina. Meidän on kuitenkin varmaan parempi keskittyä vain omaan ajamiseen, Suninen sanoi yllättävästä asetelmasta.

Suninen myönsi, että perjantai oli yksi hänen uransa vaikeimmista päivistä ajaa ralliautoa.

– No, oli yksi hankalimmista päivistä varmasti. Pito vaihteli tosi paljon ja mutaa nousi tosi paljon tielle. En tiedä, miten paljon ajat hidastuivat toiselle lenkille, mutta varmasti saattoi olla puolikin minuuttia. Aika hurjaa oli meno, Suninen sanoi.

Sunisen piti pitää järki päässä läpi päivän ja samalla ajaa kuitenkin kovaa. Se ei ollut helppoa.

– Kyllä se vaikeaa oli. Itsestä tuntui siltä, että voisi ajaa kovempaa, mutta samalla tunnistaa, että virheen mahdollisuus on siellä koko ajan läsnä. Siellä oli paljon yllättäviä paikkoja ja ehkä hävittiin lähtöpaikassa vähäsen, mutta niin ne muutkin hävisivät, jotka lähti samoilla paikoilla. Siinä mielessä suhteellisen ok-päivä oli ja lauantaina koetetaan parantaa, Suninen linjasi.

Lopuksi Suninen paljasti vielä uuden valttikortin, jonka hän on omakätisesti tuonut Hyundaille. Esapekka Lappi kertoi jo aiemmin, että hänellä on autossaan uudet tasauspyörästön lukot. Sunisen autosta nämä löytyvät myös, ja syykin on varsin luonnollinen.

– Ne on mun tekemät, Suninen paljasti Rallit.fille.

Olet siis heti tuonut jotain uutta talliin?

– Niin, katsotaan nyt kisa ensin, että millaiset haukut sieltä tulee, mutta ainakin mulle ne sopivat. Neuville on ollut tyytyväinen ja EP (Lappi) on ollut todella tyytyväinen. Saa olla tyytyväinen vähintään siihen, Suninen sanoi.

Voit katsoa Keski-Euroopan MM-rallin toisen ajopäivän parhaat palat alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat