Teemu Suninen keräsi tärkeää oppia – ”Vauhtia olisi voinut olla vähän enemmän”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katalonian MM-rallin toinen kilpailupäivä vei kuljettajat asvaltille. Säiden haltija oli juuri niin tyly kuin ennusteetkin kertoivat; vettä vihmoi koko päivän. Fordin Teemu Suninen ei pystynyt parantamaan asemiaan päivän aikana, mutta sai tärkeää kokemusta.

Sunisella oli ennen rallia rajallisesti kokemusta WRC-autosta sateella, mutta kuten päivän toiseksi viimeinen erikoiskoe (EK13) näytti, mies on nopea oppimaan. Kolmanneksi nopein aika ei tullut sattumalta, vaikka itsekriittinen kuljettaja olisi toivonut vieläkin vauhdikkaampaa menoa itseltään.

Ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta Suninen pitää rallin 11. sijaa. Eroa kisaa johtavaan Jari-Matti Latvalaan on reilut kolme minuuttia.

– Auto on yhtenä kappaleena, mutta kyllä vauhtia olisi voinut olla vielä vähän enemmän. Kokeilimme vähän erilaista rengasta, ja se hieman ylikuumeni erityisesti pitkän erikoiskokeen lopussa. Päivä oli silti kaikkiaan hyvä, myhäili Suninen.

Totuus on, että vain kovavauhtiset kisakilometrit kartuttavat kokemusta, jolla vastaavasti mahdollisuus kärkitaisteluihin tulevaisuudessa avautuu. Siihen yhtälöön uskoo myös Suninen, joka vältti ajovirheet vaikealla lauantain lenkillä.

– Aamulla ajo tuntui vielä vaikeammalta kuin soralla, mutta se johtui pitkälti kelistä. Sateella täytyi olla todella tarkkana ajamisen kanssa, ja kun kokemusta oli vähän tällaisista olosuhteista, otin välillä liiankin varovaisesti. Tämä on kuitenkin kaikki sitä arvokasta oppia, jota urallani tarvitsen.

Lue myös nämä