Teemu Suninen aivan yössä Ruotsin MM-rallissa – ”Täytyy analysoida, mistä vauhdin puute johtuu”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantain erikoiskokeet Ruotsin MM-rallissa sujuivat Teemu Suniselta tasaisesti. Sunisen sijoitus ennen sunnuntaina ajettavaa Power Stagea on kahdeksas. Eroa rallia johtavaan Elfyn Evansiin on kertynyt 1.14,8 minuuttia.

Ford-kuljettaja ei leudoissa olosuhteissa pysynyt aivan kärjen vauhdissa. Avauspäivän pakkaskeli oli vaihtunut suojasääksi, joka ei kuitenkaan saanut erikoiskokeita liian pehmeään kuntoon.

– Yritin kovasti ja annoin kaikkeni, mutta se ei aivan riittänyt kärkisijoille. Muutama ylimääräinen sivuluisukin mahtui matkaan.

Yliyrittämiseen Suninen ei kuitenkaan sortunut, vaan totteli kartanlukijansa Jarmo Lehtisen lukemia nuotteja. Lumen puute muutti rallin luonnetta, ja teki kilpailusta entistäkin nopeamman.

– Jos yrittäisin aivan äärirajoilla, saisin ajastani varmasti muutaman sekunnin pois. Viime vuoteen verrattuna mutkatkin ovat nyt erilaisia, kun keli on nopeampi. Pätkät on kyllä hyvin ajettavassa kunnossa, joten päätös rallin ajamisesta oli sinänsä oikea.

Rallin jälkeen Suninen aikoo paneutua tarkemmin syihin, jotka ovat pitäneet hänet kärkikamppailun ulkopuolella. Sitä ennen taistelu lisäpisteistä rallin viimeisellä erikoiskokeella olisi vielä käännettävä omaksi eduksi.

– Täytyy nyt analysoida, mistä vauhdin puute johtuu. Huomenna on toki vielä yksi mahdollisuus yrittää Power Stagella. Katsotaan sitten, onko minulla riittävästi vauhtia lisäpisteisiin, mutta niitä koetamme ajaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat