WRC-tiimin omistajalta karu arvio suomalaiskuskin suorituksesta: ”Ajaa melkein kuin Jari-Matti”

Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ruotsin MM-ralli on sujunut Teemu Suniselta laskusuuntaisesti. Lauantain lopussa erikoiskoeajoissa edelle ennätti WRC-autolla vasta uransa ensimetrejä ajava Takamoto Katsuta.

Syystäkin M-Sport Fordin omistaja Malcolm Wilson avasi sanaisen arkkunsa Sunisen suorituksesta. Suomalainen on ajanut brittitiimissä kauden 2017 alusta. WRC-autolla Suninen on osallistunut jo kahdesti aiemmin Ruotsin ralliin ja viime vuonna hän piti kisan kärkipaikkaa avauspäivän jälkeen.

– Odotin häneltä enemmän täällä. Monte Carlon voimansiirtorikko oli meidän vikamme, mutta täällä en odottanut häneltä tällaista tulosta, Wilson huokaisee.

Syytä suojattinsa vauhdinpuutokseen Wilson ei osannut suoralta kädeltä sanoa, mutta arveli torstaiaamun testierikoiskokeella tapahtuneen, vauhdikkaan pyörähdyksen jättäneen jäljen 26-vuotiaan Sunisen mieleen.

– Ehkä shakedownin tapahtumat vaikuttivat häneen. Ei hän odottanut sellaista tapahtuvan kovavauhtisessa paikassa, ja tämä ralli on todella vauhdikas muutoinkin.

Sen britti pystyi kokemuksellaan kuitenkin näkemään, että Sunisen ajotyyli ei noudattanut nopean ajamisen aakkosia, joihin nykyisillä WRC-autoilla kuuluvat siistit ajolinjat. Yhtäläisyyden Sunisen tyyliin Wilson näki tiimiä vuosina 2008-2012 palvelleen Jari-Matti Latvalan tavasta pakottaa auto mutkiin rajuin ohjausliikkein.

– Hän ajaa liian aggressiivisesti ja suojelee ehkä sillä tavalla sitä omaa tunnettaan. Mutta selvästi hän ajaa liikaa poikittain ja paiskaa autoa mutkiin. Aina kun menettää peräpään pidon, menettää myös sekunnin kymmenyksen aikaa. Täällä pitäisi ajaa enemmän aliohjaavalla tyylillä. Nyt hän ajaa melkein kuin Jari-Matti. Ei aivan, mutta suunta on sama.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeen tapahtumista. Videolla näkyy Sunisen vauhdikas pyörähdys. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Varmaa on myös se, että Wilsonin odotukset Sunista kohtaan eivät kauden myöhemmässäkään vaiheessa laimene. Jo seuraavassa osakilpailussa Suninen on suurennuslasin alla.

– Meksikossa hänellä on hyvä lähtöpaikka, joten tekosyitä ei ole. Sebastien (Ogier) voitti Meksikon kahdesti autollamme, joka toimii niissä olosuhteissa hyvin. Teemun pitää saavuttaa palkintokorokesijoituksia tällä kaudella, painottaa Wilson.

Suninen starttaa Ruotsin MM-rallin päätöspäivän ainoalle erikoiskokeelle sijalta kahdeksan. Eroa kärkeen on kertynyt yli minuutti.

Lue myös: EK9: Rovanperä putosi jälleen neljänneksi, Power Stagella edessä huima taisto

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja