Tänakilla kova tavoite – ”Toyota voi saavuttaa kaiken mahdollisen”

Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak (oik.) ja Martin Järveoja. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak päätti MM-kauden 2017 Australian rallin toiseen sijaan sekä MM-sarjan pronssiin.

Tänak ajoi uransa toistaiseksi parhaan kauden M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä. Virolainen otti kaksi ensimmäistä voittoaan MM-sarjassa ja oli mukana mestaruustaistelussa kauden viimeistä edelliseen osakilpailuun saakka.

Ensi kaudeksi Tänak siirtyy M-Sport-tallista Tommi Mäkisen johtaman Toyotan riveihin. Tänak lähtee jahtaamaan unelmaansa uudessa tallissa.

– Se ei ole mikään salaisuus, että haluamme taistella kuljettajien maailmanmestaruudesta. Se on henkilökohtainen tavoitteemme. Olimme lähellä tänä vuonna, joten en näe mitään syitä, miksi emme onnistuisi siinä tulevaisuudessa. Nyt vaihdamme tallia, mutta uskon, että Toyota voi saavuttaa kaiken mahdollisen, Tänak kertoi Australian MM-rallin lehdistötilaisuudessa.

Tänak taisteli loppukaudesta MM-tittelistä tallikaveriaan Sebastien Ogieria ja Hyundain Thierry Neuvillea vastaan. Tänakin mukaan hänellä ei ollut oikea lähestymistapa mestaruuskamppailuun päättyneellä rallikaudella.

– Lähdimme kauteen ilman ensimmäistä voittoamme, ja keskityin enemmän rallien voittamiseen kuin pisteiden keräämiseen. Kauden lopussa olimme riittävän lähellä antaaksemme painetta Ogierille, mutta emme olleet vielä valmiita taistelemaan kuljettajien maailmanmestaruudesta.

– (Kauden 2018 avauskilpailussa) Montessa meillä on erilainen ajattelutapa ja erilaiset tavoitteet – meidän täytyy lähestyä kisoja eri tavalla, Tänak linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat