Tänak juhli Argentiinassa – suomalaisilla synkkää

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak on voittanut Argentiinan MM-rallin. Tänak dominoi kilpailua lähdöstä maaliin. Voitto oli virolaiselle uran kolmas, ja Toyotalle kauden ensimmäinen.

Tänak vei kisan nimiinsä lopulta 37,7 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

– Tämä on erityinen voitto. Me olemme kehittyneet paljon kauden alusta, ja auto tuntuu nyt mieleiseltä. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu, kun vaihtaa tiimiä. Haluan kiittää tallia, sillä he ovat tehneet kovasti töitä. Meidän pitää jatkaa samaa rataa, Tänak summasi WRC.comin ralliradiolle.

Hyundain vahvaa panosta täydensi Espanjan Dani Sordo kolmannella sijallaan. Podium-sijoitus oli vajaan MM-kauden ajavalle kokeneelle espanjalaiselle kauden toinen. Puolustava maailmanmestari Fordin Sebastien Ogier joutui tyytymään neljänteen sijaan. Ogierin jälkeen viidenneksi ylsi Hyundain Andreas Mikkelsen, joka jäi ranskalaisesta vain neljä sekuntia.

Viime vuonna Argentiinassa toiseksi ajanut Fordin Elfyn Evans oli kuudes ennen Citroenin Kris Meekea. Toyotan suomalaiskuskille Esapekka Lapille kisa oli hankala. Lauantaina mies ajoi nuottivirheen takia ulos ja kärsi myös monta rengasrikkoa. Lappi ylsi kuitenkin lopulta kahdeksanneksi.

– Tämä oli kova ralli meille. Aivan liikaa kärsimme rengasrikkoja. Meillä oli huonoa tuuria, enkä kyllä ota rengasrikkoja omaan piikkiin. Vauhtia oli kuitenkin olemassa. Ilman ongelmia olisimme taistelleet hyvistä sijoista, Lappi totesi.

Fordin nuori suomalainen Teemu Suninen ei päässyt missään vaiheessa lähelle kärjen vauhtia. Lopputuloksissa jokelalainen oli yhdeksäs.

WRC2-luokkaa johtanut Kalle Rovanperä keskeytti toiseksi viimeisellä erikoiskokeella rajun ulosajon vuoksi. Luokan voittoon ajoi lopulta 17-vuotiaan suomalaisen tallikaveri Pontus Tidemand.

Argentiinan MM-rallin lopputulokset:

 1. Ott Tänak     Toyota 3.43.28,9
 2. Thierry Neuville Hyundai   +37,7
 3. Dani Sordo    Hyundai  +1.15,7
 4. Sebastien Ogier  Ford   +1.58,6
 5. Andreas Mikkelsen Hyundai  +2.02,6
 6. Elfyn Evans    Ford   +3.06,3
 7. Kris Meeke    Citroen  +3.25,7
 8. Esapekka Lappi  Toyota  +4.32,6
 9. Teemu Suninen   Ford   +5.38,6
10. Pontus Tidemand  Skoda   +12.15,8 (WRC2)

Lue myös nämä