Tallipomo päivitteli Teemu Sunisen kohtaloa – ”Se oli erityisen kova takaisku”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen edustamalla M-Sport Ford -tallilla ei ollut syytä tyytyväisyyteen Portugalin MM-rallin avauspäivän jälkeen.

Suninen ja Elfyn Evans olivat aamupäivän erikoiskokeiden jälkeen sijoilla neljä ja viisi. Mutta iltapäivällä alkoi tapahtua. Ensin Evans joutui pysähtymään useaksi minuutiksi viidennellä erikoiskokeella. Seuraavalla pätkällä Suninen putosi kolmossijalta jarruongelmien vuoksi.

– Päivä oli turhauttava, koska meillä oli riittävästi vauhtia taistella huipputuloksesta tänä viikonloppuna. Meillä oli kaksi autoa kamppailemassa palkintosijoista, mutta asiat eivät menneet suunnitelmien mukaan, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener päivitteli.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266173″ ap mute ]

 

– Ensin Elfynin piti pysähtyä korjaamaan irti lähtenyt liitäntä. Kaikki kunnia hänelle mekaanikon taidoista, joiden ansiosta hän pystyi paikantamaan ongelman nopeasti. Mutta vahinko oli jo tapahtunut siinä vaiheessa. Sitten Teemulta katosivat jarrut ja hän putosi viiden parhaan ulkopuolelle. Se oli erityisen kova takaisku, koska hän oli ajanut todella hyvin. Hän oli näyttänyt hienoa vauhtia, noussut kolmanneksi ja oli vain 13 sekunnin päässä kärjestä, tallipomo jatkoi.

Ensimmäistä kertaa Ford Fiesta WRC -autolla kilpaileva Gus Greensmith on kilpailussa Sunisen takana seitsemäntenä. Greensmith sai kehut Milleneriltä.

– Kovinkaan moni ei voi sanoa lyöneensä Sebastien Ogieria, Sebastien Loebia ja Thierry Neuvillea ensimmäisellä erikoiskokeellaan WRC-autolla. Mutta Gus voi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat