Tallipomo Lewis Hamiltonilta kova värväys: Sebastien Loeb mukaan Extreme E -sarjaan

Loeb ja Gutierrez
Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez. Kuva. Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusi täysin sähköisillä kilpa-autoilla ajettava Extreme E -sarja kerää huippukuskeja sekä kovia nimiä myös tallipäälliköiksi.

Lewis Hamiltonin ”johtama” X44-talli nimesi perjantaina kuskeikseen Sebastien Loebin sekä Cristina Gutierrezin. Loeb on kova värväys Hamiltonilta, sillä yhdeksänkertainen maailmanmestari on ajanut monta kertaa myös Dakar-rallissa. Extreme E -sarjassa on nimen omaan kyse kestävyyskilpailusta.

– Tähän tiimiin liittyminen auttaa minua jatkamaan sitä työtä, mitä rakastan eli ajaa kilpaa. Odotan innolla, että pääsen ajamaan sähköisellä autolla täysillä kilpaa. Pääsin jo kokeilemaan sitä tovi sitten ja se tuntui erittäin hyvältä, Loeb sanoo tiedotteessa.

– Olen erittäin vaikuttunut siitä, mitä Lewis on tehnyt formuloissa. On suuri kunnia päästä työskentelemään hänen kanssaan, ranskalaismestari jatkaa.

Alla olevalta videolta voit katsoa Loebin mietteet Extreme E -sarjasta. Loeb pääsi jo kokeilemaan autoa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,359105″ ap mute ]

 

Sekä Loeb että Gutierrez ajoivat hiljattain ensimmäiset testit Donington Parkin lähettyvillä olevilla teillä.

– On mahtavaa, että saimme Sebastienin ja Cristinan talliimme. He ovat molemmat upeita kuskeja. Odotan innolla, mitä he saavat kilpailuissa aikaiseksi. Cristina on hieno lahjakkuus, jolla on kirkas tulevaisuus edessään. Sebastien taas on kuski, jota olen ihaillut jo vuosia. Olen ylpeä, että he molemmat ovat minun tallissani, Hamilton hehkuttaa.

Extreme E -sarjaan kuuluu yhteensä viisi osakilpailua. Sarjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen sekä kehittää uusia kestävän kehityksen teknologioita siviilipuolen autoiluun. Jokaisessa kisassa tallissa ajaa sekä mies- että naiskuljettaja.

Sarjan on tarkoitus alkaa Saudi-Arabian Al-Ulasta maaliskuussa. Sen jälkeen ”Electric Odyssey” jatkuu Senegalissa, Grönlannissa, Brasiliassa ja Argentiinassa. Päätöskisa Argentiinan Patagoniassa on merkitty joulukuulle.

Hamiltonin lisäksi myös Nico Rosbergilla on oma tiimi Extreme E -sarjassa. Rosbergin tallin kuskeja ovat rallicrossin maailmanmestari Johan Kristoffersson sekä rallista tunnettu Molly Taylor. Jo nimettyjen kuskien joukossa ovat lisäksi muun muassa Carlos Sainz, Laia Sanz, Catie Munnings, Mattias Ekström ja Timmy Hansen.

Ilmastonmuutosta halutaan huomioda esimerkiksi eväämällä kisat katsojilta. Sen sijaan kaikkia kisoja voi katsoa livelähetyksinä sosiaalisesta mediasta. Autoja ja muuta infrastruktuuria varten on puolestaan kunnostettu vanha St. Helena -laiva. Aluksen kyydissä kulkee kaikki tavara, jota sarjan järjestämiseen tarvitaan. Lisäksi laivassa on tutkimuslaboratorio.

Lue myös nämä

  • Uusimmat