Tade Lario luokkajohdossa Katalonian MM-rallissa – ”Taktiikka toimi ja vauhti riitti”

Tade Lario
Tade Lario. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko ”Tade” Lario johtaa WRC3-luokkaa Katalonian MM-rallissa ensimmäisen varsinaisen ajopäivän jälkeen. Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen olivat perjantain soraerikoiskokeilla täysin ylivoimaisia, sillä toisena oleva Italian Enrico Brazzoli on jäänyt suomalaisista yli viisi minuuttia.

– Ensimmäinen kunnon kisapäivä on pulkassa. Fiilis on erittäin hyvä. Tavoiteltiin ehjää päivää ja kaikki meni nappiin. Saatiin iso ero tehtyä päivän aikana, Lario fiilisteli.

– Aamulla oli vähän liukasta, mutta iltapäivällä pito oli parempi. Tykättiin kovasti sorapätkistä. Meillä ei ollut mitään murheita koko päivän aikana.

CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario oli laatinut perjantain pätkille toimivan taktiikan. Peugeot 208 R2 -kilpurilla ajava Lario pyrki välttämään rengasrikkoja kaikin keinoin. Taktiikka puri ja kun kilpailijat kamppailivat rengasrikkojen kanssa, pääsi Lario karkaamaan omille teilleen WRC3-luokassa.

– Pikkaisen me renkaiden kanssa kikkailtiin. Lähtöpaineet olivat normaalia suuremmat, jotta rengasrikon riski pienenee. Taktiikka toimi ja vauhti riitti. Ihan täysiä ei puristettu. Otettiin varsinkin kiviset paikat riskittömästi, Lario sanoi.

Lauantaina ja sunnuntaina Kataloniassa ajetaan pelkästään asvaltilla.

– Luokassa meillä on nyt tukeva johto huomiselle. Loput kisasta onkin sitten asvalttia. Lähdetään nauttimaan pätkistä. Vaihdetaan auton säädöt ja pistetään myös kuski kuntoon. Huomenna pitää olla ratamainen ote ajamiseen, Lario suunnitteli.

Lue myös nämä