Suomalaistoivolla ensimmäinen MM-ralli Etelä-Amerikassa – ”Pätkät näyttävät todella makeilta”

Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen starttaavat perjantaina Chilen MM-rallissa jahtaamaan kauden viimeisiä MM-pisteitään WRC2-luokassa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikolle kyseessä on tällä kaudella seitsemäs kilpailu, joka on maksimimäärä kisoja MM-sarjan kakkosluokassa kauden aikana. Loppupisteisiin huomioidaan kuusi parasta tulosta. Onnistunut tulos Chilestä voisi vahvistaa Pajarin asemia mitalitaistelussa.

Pajarilla on edessään ensimmäinen kilpailu Etelä-Amerikassa. Chile puolestaan isännöi toista kertaa rallin MM-sarjan osakilpailua.

– Pätkät näyttävät todella makeilta. Perjantaina on valtaosin vauhdikasta ja hyväpintaista kuten Suomessakin – tai mitä ollaan täällä spekuloitu, niin kenties Uusi-Seelanti ja Wales osuisivat myös (Chilen MM-rallin luonnehdintaan). Toki niissä en itse ole ajanut, joten en voi täysin ottaa niihin kantaa, Pajari kertoo tiedotteessaan.

– Täällä ei tarvitse juurikaan kiviä kierrellä, kuten joissakin hitaissa soraralleissa.

WRC2-luokan pisteissä neljäntenä oleva Pajari viritteli Skoda Fabia RS Rally2 -autonsa säädöt kuntoon alkuviikosta testien merkeissä. Erikoiskokeet nuotitettiin tiistaina ja keskiviikkona.

– Miellyttävän vihreää on nuotituksella ollut, kun kevät on hyvällä mallilla täällä. Maanantaina ajettiin testiä, ja auto tuntui oikein hyvältä tänne. Kivahan tässä on jo taas päästä kilpailemaan.

Perjantaina käynnistyvässä Chilen MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 16 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa noin 320 kilometriä. Rallin testierikoiskoe on ohjelmassa torstai-iltapäivänä Suomen aikaa.

Katso alta Chilen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat