Suomalaisten menestyskisan paluuta rallin MM-sarjan joudutaan vielä odottamaan

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala voitti Australian MM-rallin vuonna 2018. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Australian ralli palaa MM-sarjan kalenteriin aikaisintaan vuonna 2023.

Rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenteria ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta hiljattain uutisoitiin, että Australia on yksi kisaehdokkaista kaudelle 2022. Australian moottoriurheiluliitto on nyt kuitenkin linjannut, että se tavoittelee MM-rallia vasta vuodelle 2023.

Australia isännöi edellisen kerran rallin MM-sarjan osakilpailua vuonna 2018, jolloin kilpailun voittoon ajoi Jari-Matti Latvala. Suomalaiset ovat niittäneet rutkasti menestystä Australiassa, sillä Juha Kankkunen on voittanut kilpailun neljästi, Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen kolmesti mieheen sekä Tommi Mäkinen kahdesti.

Australia oli mukana vuoden 2019 kalenterissa päätösrallina, mutta kilpailu peruuntui maastopalojen vuoksi.

– Meidän ei ole helppoa saada paikkaamme takaisin rallin MM-sarjasta, mutta aiomme tehdä yhteistyötä rallin MM-sarjan sidosryhmien ja paikallishallinnon kanssa turvataksemme tapahtumalle paikan ja tarvittavan rahoituksen, Australian moottoriurheiluliiton toimitusjohtaja Eugene Arocca kertoi.

– Kansainvälisten tapahtumien järjestäminen on haastavaa lähitulevaisuudessa, mutta meidän pitää tehdä suunnitelmia tulevaisuutta varten. Olemme toiveikkaita sen suhteen, että saamme tarvitsemamme tuen, jotta voimme tuoda Australian rallin takaisin, Arocca lisäsi.

Australian MM-ralli ajettiin maan itärannikolla Coffs Harbourin kaupungin ympäristössä vuosina 2011-18, mutta tiettävästi rallille etsitään nyt uutta isäntäkaupunkia. Coffs Harbour ei ole ollut täysin WRC-tiimien mieleen, sillä Sydneystä on pitkä matka, yli 500 kilometriä, rallikeskukseen.

Australian rallin paluu MM-kaudelle 2023 voisi sopia hyvin Kansainvälisen autoliiton FIA:n suunnitelmiin. FIA:n rallipomo Yves Matton on kaavaillut, että kaukoralleja voisi olla enemmän ohjelmassa kauden 2022 loppupuolelta lähtien.

– Ennen koronakriisiä tavoitteenamme oli, että puolet kalenterin kisoista olisi Euroopassa ja puolet olisivat kaukokisoja. Nyt voimme odottaa, että vuonna 2022 lähestymme tavoitetta. Ensi vuonna on varmasti kaukokisoja, mutta enemmänkin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, Matton sanoi Motorsport.comille.

Tänä vuonna rallin MM-sarjassa on järjestetty yksi kaukokilpailu, Safari-ralli, joka ajettiin juhannusviikonloppuna Keniassa. Kauden on määrä päättyä Japanin osakilpailuun marraskuussa.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382706″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat