Suomalaislupaus kaatoi autonsa Kroatian MM-rallissa – ”Se tuntui aika kovalta tärskyltä”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaislupaus Sami Pajarin hyvin alkanut kisa Kroatian MM-rallissa koki kolauksen kolmannella erikoiskokeella, kun Pajari rysäytti tieltä ulos. 

Aikatappiota JWRC-junioriluokan kärkeen kertyi EK:lla yli kaksi minuuttia. Pajari ja kartturi Marko Salminen linkuttivat myös neljännen erikoiskokeen läpi ennen kuin pääsivät huoltoon. Kaksikko epäili jo hetken, että kisa jää kesken, mutta M-Sportin mekaanikot takoivat auton pikavauhtia kuntoon.

– EK:lla kolme meni tosi hyvin ja olosuhteet olivat paremmat kuin kahdella aiemmalla pätkällä. Sitten aika lähellä pätkän loppua oli nyppy, josta luulin, että ei hyppää niin paljoa. No menimme leveäksi nypyn jälkeen ja auto pyöri kaksi kertaa, 19-vuotias Pajari selittää Twitterissä julkaistulla videolla.

– Se tuntui aika kovalta tärskyltä, mutta miehet ovat kunnossa ja auto myös. Nyt vain jatketaan puskemista.

 

Kahden EK:n jälkeen luokkaa johtanut Pajari tipahti ulosajon myötä viimeiseksi eli kahdeksanneksi. Pajari on kuitenkin nakuttanut jo kolme pohja-aikaa luokassa. Vaikka voittomahdollisuudet lienee karanneet, juuri pohja-aikoja nuoren suomalaisen kannattaa loppukisan aikana metsästää, sillä niistä on luvassa ylimääräisiä MM-pisteitä JWRC-luokassa.

Suomalaisittain tilanne JWRC-luokan voittotaistelun kannalta näyttää kuitenkin hyvältä. Lauri Joona ja kartanlukija Ari Koponen pitävät hallussaan luokan toista sijaa perjantain jälkeen. Kisaa johtava Slovakian Martin Koci on karannut 21,5 sekunnin päähän.

Joonan takana hengittää puolestaan britti Jon Armstrong vain vajaan kahden sekunnin päässä. Latvian Martins Sesks on neljäntenä ja Viron Robert Virves viidentenä.

JWRC-luokassa kaikki kuljettajat ajavat identtisillä M-Sportin rakentamilla Ford Fiesta Rally4 -autoilla. Sarjan voittajalle on luvassa Ford Fiesta Rally2 -auto WRC2-luokkaa varten kaudeksi 2022.

JWRC-luokan tilanne 8/20 EK jälkeen:
1. Martin Koci   1.04.22,1
2. Lauri Joona     +21,5
3. Jon Armstrong    +23,3
4. Martins Sesks    +35,6
5. Robert Virves   +1.11,7
6. William Creighton +2.00,8
7. Raul Badiu    +2.41,1
8. Sami Pajari    +3.32,4

 

Lue myös nämä

 • Uusimmat