Suomalaisilla umpisurkea MM-ralli: Teemu Suninenkin joutui keskeyttämään

Teemu Suninen
Teemu Suninen ja Jarmo Lehtinen saapuivat vaurioituneella autolla huoltoon. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen joutui jännittämään viimeiseen saakka, pääseekö hän Ford Fiesta WRC -autollaan lauantai-illan huoltoon Walesin MM-rallissa. Huollossa paljastui, ettei suomalainen pääse jatkamaan kilpailua.

Sunisen päivään mahtui tilanne jos toinenkin lauantaina, jolloin päivän aikana ei ollut kunnollista huoltotaukoa. Suninen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen selvittivät kuitenkin jokaisen erikoiskokeen läpi ja saapuivat iltahuoltoon seitsemännellä sijalla.

– En muista, milloin minulla olisi ollut näin paljon tapahtumia yhden päivän aikana, Suninen naureskeli.

Sunisen saapui viime tipassa iltahuoltoon kolhiintuneella autollaan.

– Mukavaa, että päästiin tänne asti. Viimeisen pätkän jälkeen meinasi mennä vähän tiukille, että pääseekö huoltoon saakka. Mutta täällä ollaan.

Yksi Sunisen tilanteista tallentui katsojan kuvaamalle videolle. Fiesta osui vauhdilla penkkaan, mutta suomalainen pääsi jatkamaan vielä matkaa.

https://twitter.com/Karlip1/status/1180535851442479105

Sunisen mukaan auto oli kaikkea muuta kuin kunnossa rallipäivän lopussa.

– Välillä se toimii ja välillä ei. En oikein tiedä itsekään, mistä se johtuu.

Karu totuus paljastui M-Sportin huoltopilttuussa, kun mekaanikot ryhtyivät tutkimaan Fiestan vaurioita. Auto oli siinä kunnossa, ettei korjaamiseen olisi ollut riittävästi aikaa. Näin ollen Suninen joutui jättämään kilpailun kesken.

Katso alta kooste lauantaiaamun erikoiskokeiden tapahtumista. Videolla näkyy muun muassa Craig Breenin kaato. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,283866″ ap mute ]

 

Suomalaisittain Walesin MM-ralli on ollut ohdakkeinen. Toyotan Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään kisan kokonaan perjantain ulosajoon. Myös Citroenin Esapekka Lappi ajoi ulos ja keskeytti perjantaina, mutta hän pystyi jatkamaan kilpailua lauantaina.

Ainoa suomalainen valopilkku on ollut Kalle Rovanperä, joka johtaa WRC2 Pro -luokkaa. Voitto varmistaisi Rovanperälle luokan mestaruuden.

Lue myös nämä