Suomalainen rallitoivo kommentoi rallin MM-sarjan tulevaisuuden suunnitelmia – ”Se kuolee kyllä pois”

Emil Lindholm ei näe Rally2-luokalla enää tulevaisuutta.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja on muutosten kourissa. FIA esitteli helmikuussa ison joukon uudistuksia, joista osa laitetaan toteutukseen jo ensi vuonna.

Rallin MM-sarja on luopumassa hybridiyksiköistä ja autojen kustannuksia ollaan muutoinkin laskemassa.

Yksi iso uudistus on myös liikkuvien etähuoltojen paluu. Jatkossa ralleissa ei nähdä enää kiinteitä huoltoparkkeja ja tämäkin laskee kokonaiskustannuksia.

Ehdotetut muutokset ovat keränneet kiitosta, mutta myös kritiikkiä. Emil Lindholm suhtautuu suunniteltuihin muutoksiin lähtökohtaisesti positiivisesti.

– Oikeastaan siinä tuli nyt vaihtoehtoja, miten MM-sarjan pääluokassa voidaan jatkossa kilpailla. Mikä on ihan hyvä asia, sillä hybridit ovat olleet liian kalliita, Lindholm sanoi Rallit.fille.

– Mutta sitten se taas tarkoittaa myös sitä, että Rally2-luokkaa kuolee. Mitä järkeä on ajaa enää Rally2:sia, kun se Rally2plussa on käytännössä varmaan aika saman hintainen, Lindholm jatkoi.

Muutosten tavoitteena on pudottaa kustannuksia ja saada mukaan enemmän valmistajia ja sitä kautta myös enemmän kuljettajia. Pienemmissä luokissa kustannukset tulevat kuitenkin nousemaan, arvioi Lindholm.

– Se tulee varmasti nostamaan kustannuksia junnuille, mutta sitten toisaalta me olemme sitten pääluokassa ja rahoituksen saaminen tulee olemaan varmasti helpompaa kuin nyt, Lindholm pyöritteli.

Kakkosluokkaa halutaan jatkossa tuoda lähemmäs pääluokkaa. Tähän lääkkeeksi on keksitty niin kutsuttu WRC-kit (WRC-paketti).

– Mä luulen, että siinä on ideana saada kakkosista tehoiltaan ja vauhdiltaan saman tasoisia kuin ykkösluokan autoista, Lindholm sanoi.

Tämä muutos on Lindholmin mielestä hyvä asia.

– Mä olen aina ollut kakkosista sitä mieltä, että ne ovat todella hienoja autoja, kunhan niissä olisi vain vähän enemmän tehoja. Nyt niihin tulee enemmän voimaa ja se on juuri sitä, mitä niihin on kaivattu, Lindholm linjasi.

Loppukauden ohjelmaa ei ole vielä naulattu lukkoon

Emil Lindholm rallin MM-sarjassa viimeksi helmikuussa Ruotsissa. Seuraava kisakin on jo tiedossa.

– Kroatia on meille seuraava, se on selvä. Jatkoa ei ole vielä ihan täysin naulattu lukkoon. Kesällä on tietysti paljon nopeita soraralleja. Ne sopivat aina hyvin meille suomalaisille. Katsotaan sitten Kroatian jälkeen, Lindholm suunnitteli.

Lindholm ajoi viime vuonna lupaavasti Keski-Euroopan MM-rallissa ja se antaa uskoa onnistumiselle myös Kroatiassa.

– Se on hieno kisa. Viime vuonna Keski-Euroopan ralli meni hyvin siihen surulliseen sunnuntaiaamuun asti. Kroatia näyttää ainakin ennakkoon ajatellen sellaiselta kisalta, mikä voisi tälle meidän autokunnalle sopia oikein hyvin, Lindholm ennakoi huhtikuussa ajettavaa rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat