Quantcast

Mikko Hirvosen japanilaissuojateilla kinkkinen rallidebyytti Suomessa – ”Ei todellakaan ollut helppo alku”

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan päässeet Hikaru Kogure, Nao Otake ja Yuki Yamamoto debytoivat suomalaisilla rallierikoiskokeilla viime viikonloppuna.
Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen (oik.) toimii Hikaru Koguren (vas.), Yuki Yamamoton ja Nao Otaken valmentajana. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kogure, Otake ja Yamamoto osallistuivat Pohjanmaan SM-rallin SM4-luokkaan Renault Clio -kilpureilla. Kolmikosta Yamamoto ja Kogure selvisivät maaliin saakka luokan sijoilla neljä ja viisi. Otake joutui keskeyttämään teknisen vian vuoksi.

– Emme asettaneet mitään tulos- tai vauhtitavoitteita tähän ensimmäiseen ralliin, koska tiesimme, että kuskit kohtaavat paljon uusia asioita. Odotimme tasaisia ajosuorituksia, joita olimme nähneet testeissä. Lisäksi odotimme heidän pääsevän maaliin, jotta kokemusta kertyy mahdollisimman paljon, kehitysohjelman ”rehtorina” toimiva Mikko Hirvonen kertoo.

Japanilaistoivoilla oli vierellään suomalaiset kartanlukijat. Miika Teiskonen luki nuotteja Yamamotolle, Topi Luhtinen toimi Koguren kartturina, ja Marko Salminen istui Otaken rinnalla.

Pohjanmaa-rallin haastavat olosuhteet vaikeuttivat entisestään japanilaisten debyyttiä.

– Perjantaina aurinko paistoi matalalta ja tien yllä leijui pölyä. Lauantaina puolestaan satoi ja tiellä oli mutaa. Tämä vaikutti heidän rytmiinsä ja luottamukseen, joten tämä ei todellakaan ollut helppo alku heille, Hirvonen summasi.

– Se oli hyvä juttu, että Yuki ja Hikaru pääsivät rallin loppuun ja saivat kokemusta. Valitettavasti Nao ei päässyt maaliin teknisen ongelman vuoksi. Kaikkiaan olemme tyytyväisiä ja nyt analysoimme onboard-videot ja kaiken datan, jotta tiedämme, mihin meidän pitää keskittyä tulevaisuudessa.

Yuki Yamamoto
Yuki Yamamoto vauhdissa Pohjanmaa-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Japanilaiskuljettajista jokainen mainitsi, että kehitettävää on erityisesti nuottien kanssa.

– Jossain paikoissa nuottini eivät olleet kovinkaan hyvät, etenkään jarrutuspaikoissa. Opin uusia asioita, jotka auttavat minua parantamaan jatkossa, Otake sanoo.

Kuljettajat valittiin talvella Toyotan kehitysohjelmaan ja he muuttivat huhtikuussa Jyväskylään. Japanilaiskolmikko jatkaa nyt testirupeamaansa ja aloittaa valmistautumisen seuraavaan kilpailuun.

Katso alta video Toyota-kolmikon debyytistä.

https://twitter.com/TOYOTA_GR/status/1538805137849823232?s=20&t=-v9Utlz0eWaZoYO-U_o01Q

Lue myös nämä