Suninen kuudennelta sijalta päätöspäivään: Pyrin pitämään ajamiseni puhtaana

Teemu Suninen
Teemu Suninen on pitänyt takanaan muun muassa Citroenin Andreas Mikkelsenin (vas.). Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen lähtee Puolan MM-rallin päätöspäivään kisan kuudennelta sijalta. Jokelalainen osoitti lauantain pitkällä lenkillä ammattimiehen otteita, piti hermonsa kurissa ja saapui illan viimeiselle erikoiskokeelle ehjällä autolla.

Eroa kärkeen ennen illan viimeistä 2,5 kilometrin erikoiskoetta on 2.04,3 minuuttia.
Puolassa tiet houkuttavat painamaan kaasun pohjaan. Ilman kunnon kokemusta tehtävä on kuitenkin liian riskialtis, joten Suninenkin jätti olosuhteiden nopeutuessa pienen pelivaran omaan ajamiseensa.
– Urissa täysillä ajamalla voi menettää pelin hetkessä. Pyrin pitämään ajamiseni puhtaana ja opettelemaan WRC-auton salat kunnolla. On nämä vain niin erilaisia teitä ajaa tällä autolla. Paljon kovempaa voi mennä paikkoihin kuin R5-autolla, Suninen analysoi.

Hyvillään Suninen saattoi kuitenkin olla siitä, että kokeneemmat kilpakumppanit ja toiset Ford-kuljettajat etenivät suurimmaksi osaksi samaa tahtia.

 

– Kilpakumppaneihin verrattuna vauhtini ei ollut huonoa. Täytyy ottaa huomioon vähäisempi kokemukseni, jota täällä ollaan kartuttamassa. Pidon vaihtelu ei tuntunut liian vaikealta, mutta urat olivat haastavia. Koetetaan nyt huomiseksi vielä pohtia niihin jotain ratkaisua, millä ajosta saisi sujuvampaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat