Suninen hehkuttaa – ”Tämä on parasta mitä urallani on tapahtunut”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford -talli vahvisti perjantaina, että huippulupaus Teemu Suninen ajaa tulevalla kaudella kahdeksan kisaa WRC-auton puikoissa sekä lisäksi WRC2:ssa Fiesta R5:lla Monte Carlossa ja Saksassa. Suniselle sopimus Malcolm Wilsonin johtaman brittitallin kanssa on unelmien täyttymys.

– Moni kuski on hakenut kannuksensa M-Sportilta. Tämä on loistava paikka oppia ja kehittyä kuskina. Uskon, että tämä on paras paikka minulle näyttää vauhtini ja kehittyä. Tämä on ehdottomasti paras asia, mitä urallani on tähän mennessä tapahtunut, Suninen totesi Autosport International -tapahtumassa Birminghamissa.

Sunisen MM-kausi alkaa Monte Carlossa WRC2-luokassa. Ruotsin rallissa helmikuussa jokelalainen on jo WRC-auton puikoissa. Suninen antoi vahvat näytöt osaamisestaan ajamalla viime kaudella Puolassa kuudenneksi ja Suomessa neljänneksi. Tulevalta sesongilta Suninen hakee uran ensimmäisiä palkintokorokesijoituksia ralliautoilun korkeimmalla tasolla.

– Luvassa on todella mielenkiintoinen kausi ja odotan sitä innnolla. Mestaruus on tavoitteena tulevaisuudessa. Ensi kaudella tavoittelemme podium-paikkoja. Sen jälkeen tavoite on voitto ja sitten tietenkin maailmanmestaruus, Suninen suunnittelee.

23-vuotias rallitähti unelmoi jo pikkupoikana autourheilun ammattilaisuudesta. Esikuvia oli niin rallin kuin myös formuloiden parissa.

Kimi Räikkönen oli minun suurin sankarini nuorena. Hän on aina keskittynyt olennaisiin asioihin ja jättänyt muut asiat muille. Marcus Grönholm oli rallin puolella sankarini. Hän oli silloin mestari, kun minä olin pikku poika ja seurasin rallia, Suninen muistelee.

M-Sportilla Sunisen varaan lasketaan paljon jo tulevalla kaudella. Suomalaisen odotetaan napsivan valituissa kahdeksassa kisassa arvokkaita MM-pisteitä tallille.

– Malcolm on aina yrittänyt tuoda nuoria kuskeja MM-sarjaan. Melkein kaikki kuskit ovat olleet jossain vaiheessa M-Sportin listoilla. Sitä me haluamme jatkaa ja kehittää nuoria kuskeja. Nyt meillä on Teemu. Hän vakuutti koko tiimin ajamalla upeasti Puolassa ja Suomessa viime kaudella, M-Sportin pomoihin kuuluva Richard Millener toteaa.

– Nyt kyse on siitä, että hän pystyy oppimaan eri kisojen metkut. Puola ja Suomi ovat molemmat soralla ajettavia nopeita ralleja. Kaikki ovat nyt kuitenkin nähneet, mihin Teemu pystyy. Nyt on jälleen uusi oppimisenpaikka hänelle. Teemun pitää oppia auton metkut ja miten se toimii eri ralleissa. Tämä hänen täytyy ymmärtää, jos haluaa menestyä sillä tasolla, jota hän itseltään vaatii, Millener jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat