Sordo povaa rajua haastetta Latvalalta – ”Meidän pitää taistella todella kovaa”

Carlos del Barrio ja Dani Sordo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundailla ajava espanjalaiskuski Dani Sordo on päässyt pikku hiljaa huippuvauhtiin Saksan MM-rallissa. Vielä perjantaina Sordon otteissa näkyi pitkä ajotauko, mutta Baumholderin sotilasalueella ajetuilla erikoiskokeilla lauantaina mies oli iskussa.

Sordo on kilpailussa toisena, mutta Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvala vaanii vain 0,8 sekunnin päässä. Kisaa johtava Ott Tänak on karannut jo yli 40 sekunnin päähän.

– Tämä oli kaiken kaikkiaan erittäin hyvä päivä meiltä. On erittäin rohkaisevaa, että me olemme päässeet mukaan podium-taisteluun tiimin kotirallissa. Panzerplatten pätkillä olo oli luottavainen ja sain tehtyä kolme pohja-aikaa, Sordo summasi lauantain päätteeksi.

– Muilla pätkillä me olimme hieman hukassa. Jari-Matti kavensi eroa illalla aika paljon. Meidän pitää taistella huomenna todella kovaa, että saamme pidettyä hänet takana.

Hyundain tallipomo Michel Nandan oli mielissään Sordin ja kartturi Carlos del Barrion onnistumisesta.

– Dani ja Carlos olivat ehdottomasti päivän kärkinimien joukossa. He ottivat kolme pohja-aikaa ja nousivat upeasti toiseksi. Taistelu kakkostilasta on äärimmäisen tiukkaa, Nandan kommentoi.

MM-sarjaa johtava Thierry Neuville on rallissa neljäntenä vajaan kymmenen sekunnin päässä Sordosta ja Latvalasta. Mahdollista on, että Hyundai tiputtaa sunnuntaina tallimääräyksellä Sordon Neuvillen taakse.

– Thierry ei ole kaukana. Meidän automme on osoittanut hyvää suorituskykyä, mutta silti riittää vielä parannettavaa. Me jatkamme töitä huomenna ja haluamme parhaan mahdollisen tuloksen kotikisasta, Nandan sanaili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat