SM-rallissa rajusti ulos ajaneelle Samuli Vuorisalolle huonoja uutisia

Samuli Vuorisalo
Samuli Vuorisalo. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Naantalilainen rallikuljettaja Samuli Vuorisalo koki kovia rallin SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa Kouvolassa helmikuussa. Vuorisaloa ei nähdä erikoiskokeilla enää tällä kaudella.

Nelivetodebyyttiään Kouvolassa ajanut Vuorisalo ja kartanlukija Henri Arpiainen ajoivat rajusti ulos Skoda Fabia R5 -autolla. Ulosajon johdosta Vuorisalo joutuu lääkärien suosituksesta pysymään poissa rallipoluilta koko loppuvuoden.

– Todella vaikea paikka itselle. Toki kun on terveydestä kyse, niin se ei ole koskaan asia, jota voi ottaa kevyesti. Tärkeintä on, että saan itseni kuntoon, jotta pääsen jatkamaan taas täydellä teholla tämän rakkaan lajin parissa, Vuorisalo kertoo tiedotteessa.

Vuorisalo on ollut lähes täyslevossa viimeiset kaksi kuukautta.

– Lepoa ja rauhallisesti olemista, sitä se on nyt ollut. Olen aina tottunut olemaan liikkeessä ja touhuamaan jotakin, joten nyt, kun on oikeasti joutunut pysähtymään, niin ei se helppoa ole ollut. Mutta ihan kohtalaisesti ollaan selviydytty tähän mennessä.

Vuorisalon kartturina parin vuoden ajan toiminut Arpiainen sen sijaan toipui ulosajosta hyvinkin nopealla aikataululla. Arpiainen istui jo seuraavassa osakilpailussa Joensuussa maaliskuun alussa konkari Jari Ketomaan kyydissä.

– Luonnollisesti olen iloinen ja helpottunut siitä, että Henkka pääsi nopealla aikataululla takaisin kartturin jakkaralle. Katsotaan, jos itse pääsisi jo syksyllä mukaan esimerkiksi toimitsijatehtävien muodossa, kilpailullisesti tositoimiin ei kuitenkaan siis lähdetä ennen ensi vuotta, Vuorisalo toteaa.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Chilessä ensi viikolla. Katso alta videoennakko historian ensimmäisestä Chilen MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,261147″ ap mute floating=”1″ ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat