Sensaatiokuski Pietarinen tyynenä – ”Ihan turhaan nosteltiin”

Eerik Pietarinen. Kuva: AKK/Hannu Rainamo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen johtaa uransa ensimmäisen kerran SM-rallia, kun keskuspaikkaansa Lempäälässä pitävä Lake City Rally alkoi kolmella erikoiskokeella perjantaina 29. syyskuuta.

Pietarinen on jo tällä kaudella vahvistanut SM2-luokan suomenmestaruuden ja siirtyi nyt ylimpään SM1-luokkaan. Tuusulalainen, 23-vuotias nuorukainen ajoi pohjat jokaiselle erikoiskokeelle omassa luokassaan.

Pietarinen sai Lake City Rallyyn käyttöönsä Toni Gardemeisterin R5-luokan Skoda Fabian ja kiidätti sen avauspäivänä 8,7 sekunnin johtoon ennen Jesse Turusta. Perjantain jälkeen SM1-luokassa kolmantena ajaa SM-pistejohtaja Teemu Asunmaa tasan 17 sekunnin erolla kärkeen. Juha Salo on neljäs 18,8 sekuntia Pietarista, mutta vain 1,8 sekuntia Asunmaata perässä.

Pietarinen suhtautui varsin tyynesti johtopaikkaansa.

– Hyvät fiilikset on, mutta ihan turhaan nosteltiin pimeässä. Tähän ralliin ei ollut mitään odotuksia, joten tietysti siihen nähden on hyvin tullut. Yritetään huomenna päästä sinuiksi auton kanssa, että päästään ajamaan kunnon aikoja, Pietarinen jutteli viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Tuloksia EK 3/10 jälkeen, Lake City Rally, Lempäälä 29.9.2017

SM1-luokka
1. Eerik Pietarinen 13.19,7
2. Jesse Turunen + 8,7
3. Teemu Asunmaa + 17,0

SM2-luokka
1. Jacob Jansson 13.29,6
2. Olli Lahti + 31,9
3. Janne Eronen + 50,5

Lue myös nämä