Sebastien Ogierilta painava puheenvuoro: ”Minä olen halunnut tätä jo vuosia”

Toyotan rallitähti Sebastien Ogier on kertonut näkemyksiään rallin MM-sarjan tulevaisuudesta.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan mahdollisesti tulevat sääntömuutokset ovat puhuttaneet jo pidempään. Kansainvälisen autoliiton FIA:n esittelemä suuri muutospaketti ei aiheuttanut valmistajien tai kuljettajien keskuudessa ihastusta, mutta nyt tunnelin päässä näkyy valoa.

MM-sarjan promoottori on ottanut kuljettajat ja tiimit keskusteluihin paremmin mukaan ja kuunnellut heidän ideoitaan. Nyt tarkoituksena on parantaa sarjan tilannetta ensi kaudesta alkaen esimerkiksi sillä tavalla, että valmistajat ajattaisivat enemmän autoja pääluokassa.

Lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin mukaan suunta on oikea.

– Minusta se on vain positiivista, että olemme enemmän ja enemmän näissä keskusteluissa mukana. Mitään tulosta ei vielä varsinaisesti ole tullut, mutta ainakin nyt meillä on selkeämpi kuva siitä, mitä promoottori suunnittelee, Ogier sanoi Sardiniassa.

– Toivomme tietysti, että näkisimme myös jotain tuloksia mahdollisimman pian, sillä tilanne on nyt aika kriittinen, Ogier jatkoi.

Promoottori esitteli ajatuksiaan sarjan tulevaisuudesta Portugalin MM-rallin yhteydessä. Ogierin mukaan tapaamisesta tuli rohkaisevia viestejä.

– Minusta se oli positiivista, sillä jokin rakenne on nyt olemassa ja nyt sitä vain pitää työntää eteenpäin.

Yksi muutos nähtiin jo viikko sitten Sardinian MM-rallissa. Ralli vietiin läpi aiempaa lyhyemmällä formaatilla. Shakedown ajettiin vasta perjantaiaamuna ja itse kisa alkoi perjantaina iltapäivällä. Kilpailu päättyi sunnuntaina, joten koko ralli oli ajettu vain kahdessa vuorokaudessa.

– Minä pidän siitä. Minä olen yksi niistä kavereista, joka on halunnut tätä jo vuosia, Ogier sanoi.

– Minusta tätä kannatti kokeilla. Tämä on hyvin kompakti formaatti ja sopii varmasti myös faneille erinomaisesti. Tiimit voivat samaan aikaan myös säästää kustannuksissa. Kun on yksi päivä vähemmän, jää myös enemmän aikaa olla kotona, Ogier näki.

Rallin MM-sarjan tulevaisuuden linjauksista saatetaan saada lisää selvyyttä jo tiistaina, jolloin FIA:n maailmanmoottorineuvosto päättää asioista kokouksessaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat