Sebastien Ogier toteutti unelmansa – jäi kuitenkin kauas kärkiajoista legendaarisessa kisassa

Rallimestari Sebastien Ogierin yksi unelma kävi toteen, kun mies osallistui legendaariseen Le Mansin 24 tunnin kisaan viime viikonloppuna.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jan-Patrick Wagner / DPPI

Ogier ajoi Le Mansissa Richard Mille Racing -tiimissä yhdessä Charles Milesin ja Lilou Wadouxin kanssa. Kolmikko käskytti Oreca-Gibson -kilpurinsa LMP2-luokassa yhdeksänneksi. Kokonaiskisassa tulos oli 13:s.

– Le Mans on todella erityinen kisa. Se pitää kokea, että fiiliksen voi todella tuntea. Kokemus oli uniikki ja nautin jokaisesta hetkestä, yhteensä 125 kierrosta ajanut Ogier sanoi.

– Olemme tyytyväisiä, että ylsimme kymmenen parhaan joukkoon. Se on meille hyvä tulos ja palkitsee koko tiimin kovasta yrityksestä. Voin ottaa paljon positiivisia juttuja matkaan viikonlopusta. Hattu pois päästä Charlersille ja Liloulle, he tekivät upeaa työtä.

Kyseessä oli WEC-sarjan kauden kolmas osakilpailu ja se kaikkein tärkein. Ogier kellotti parhaalla kierroksellaan ajan 3.34,774. Tiimin ykköstykki Milesi paukutti parhaallaan ajan 3.33,513, josta Ogier jäi siis noin 1,2 sekuntia.

LMP2-luokassa voittoon ajoi Oreca-Gibsonia niin ikään käskyttänyt Jota-tiimi. Parhaan ajan tallista ajoi Antonio Felix da Costa kellotuksella 3.31,721. Tästä ajasta Ogier jäi siis noin kolme sekuntia.

Le Mansin kokonaiskisassa voittoa juhli jo viidettä kertaa peräjälkeen Toyota Gazoo Racing -talli GR010 Hypercar -autollaan. Tiimissä ajoivat Sebastien Buemi, Brendon Hartley ja Ryo Kirahawa. Toyota nappasi kaksoisvoiton, sillä kakkostilalle ylsivät Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez ja Mike Conway.

Seuraavan kerran Ogier nähdään tositoimissa rallissa, kun mies osallistuu Toyotan Rally1-hybridiautolla ikoniseen Safari-ralliin kahden viikon kuluttua. WEC-sarja jatkuu puolestaan kuuden tunnin kisalla Monzassa heinäkuun 10. päivä.