Suomalaiskuskille kirvelevä tappio Puolan EM-rallissa, yleiskilpailussa isäntämaan juhlat

Isäntämaan Mikolaj Marczyk juhli Puolan EM-rallin voittoa sunnuntaina.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Marczykille voitto oli EM-tasolla ensimmäinen. 26-vuotias puolalainen nousi kisan kärkipaikalle lauantaina, kun Hyundai-kuski Nil Solans ajoi johtoasemasta ulos. Sunnuntaina Skodalla kurvaileva Marczyk hallitsi tilanteen ja vei kisan voiton kymmenen sekunnin erolla ennen ruotsalaista Tom Kristenssonia.

– Voitto ei tullut helpolla. Eilen kaikki sujui hyvin, olimme nopeita sekä myös onnekkaita. Tänään oli rankempaa. Startti oli ihan hyvä, mutta sitten mietin liikaa, kuinka homma on pidettävä kontrollissa, ja Tom pääsi lähelle, Marczyk kertasi ERC+-palvelun lähetyksessä.

– Mutta nyt olemme täällä Puolan EM-rallin voittajina. Tämä on uskomatonta, koska se näyttää, että olemme oikealla tiellä ja kehitymme koko ajan. Olemme menneet askel askeleelta eteenpäin.

Palkintosija oli ensimmäinen toiseksi sijoittuneelle Kristenssonille, joka juhli muutama vuosi sitten MM-sarjassa junioreiden mestaruutta. Myös kolmanneksi sijoittunut Fordilla ajava Viron Ken Torn oli ensimmäistä kertaa urallaan EM-sarjan pääluokassa podiumilla. Torn hävisi voittajalle 18,1 sekuntia.

– Tein todella paljon töitä, että pääsin tänne. Tiimi teki loistavaa työtä. Olen todella onnellinen sekä ylpeä itsestäni, Kristensson hekumoi.

– Fiilis on mahtava. Teimme tänä viikonloppuna maksimisuorituksen ja se riitti tänne asti, Torn komppasi.

Kaksivetoisten ERC4-luokassa Toni Herranen taisteli kartturinsa Mikko Lukan kanssa luokkavoitosta viimeiselle pätkälle saakka. Fordin Rally4-autolla ajava Herranen kamppaili ranskalaista Opel-kuski Laurent Pellieriä vastaan. Viimeiselle pätkällä suomalainen lähti 0,4 sekunnin tappioasemassa, mutta Pellier löysi vielä uuden iskun ja vei luokkavoiton 10,1 sekunnin erolla.

Kolmanneksi ERC4-luokassa ajoi espanjalainen Oscar Palomo. ERC3-luokassa Viro juhli kaksoisvoittoa. Robert Virves vei voiton ennen Kaspar Kasaria.

Rallin EM-sarja jatkuu heinäkuun alussa Latviassa.

Katso alta kooste Puolan EM-rallin lauantain tapahtumista. Kilpailun tilanne videon alla.