Sebastien Ogier osoitti jälleen, miksi hän voittaa mestaruuksia – ”Pitää ajatella isoa kuvaa”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Sebastien Ogier tuntuu porskuttavan vastustamattomasti kohti uransa kahdeksatta MM-titteliä. Ranskalainen on kaudella 2021 ollut itse varmuus ja osannut jälleen kerran hyökätä tilaisuuden tullen, mutta myös ottaa varman päälle tarvittaessa. 

Ogier on ajanut tällä sesongilla jo neljä voittoa, ollut kerran kolmas ja edellisessä Viron MM-rallissa neljäs. Vain helmikuun Rovaniemen MM-rallissa sattui kauneusvirhe komeaan sarjaan, kun Ogier ajoi ulos lauantain viimeisellä erikoiskokeella.

MM-sarjaa Ogier johtaa 37 pisteen erolla ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Kolmantena oleva Hyundain Thierry Neuville on puolestaan jo 52 pistettä ranskaista perässä.

Virossa pari viikkoa sitten Ogier näytti, miksi hän on mestaruuksia voittanut. Ogier olisi voinut taistella riskejä ottamalla kolmannesta tai jopa toisesta sijasta, mutta päätti, että neljännen sijan pisteet ovat riittävän hyvät MM-taistoa ajatellen.

– Ainoa asia, mikä merkitsee, on mestaruuden voittaminen. Tiesimme, että Viron kisa on meille vaikea ja me hyväksyimme sen, Ogier kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Eihän se kaikista nautinnollisin viikonloppu ollut, mutta teimme oman työmme ja se on tärkein asia. Pitää ajatella isoa kuvaa. Tulos oli erittäin positiivinen MM-sarjaa ajatellen ottaen huomioon, että olimme ensimmäisenä autona tiellä. Johdamme nyt sarjaa 37 pisteellä ja Thierryyn on yli 50 pistettä eroa. Se on ainoa asia, mitä viikonlopusta tarvitsee muistaa, Ogier jatkaa.

Ogier tiesi, että varsinkin toisilla ajokerroilla erikoiskokeet menevät huonoon kuntoon. MM-sarjan supertähdistä Hyundain Ott Tänak keskeytti kärsittyään kaksi perättäistä rengasrikkoa, joskin ensimmäistä kertaa ajetulla Kanepin pätkällä.

Kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta Tänak otti täydet pisteet, mutta se oli laiha lohtu virolaiselle, joka on muhkeat 74 pistettä MM-sarjassa Ogieria perässä. Juuri  turhien riskien välttäminen on yksi Ogierin taidoista. Kärsivällisyys palkitaan usein kauden lopussa.

– Olosuhteet kisassa olivat haastavat. Pätkät olivat tosi urilla, eikä ole salaisuus, että sellaisissa olosuhteissa pitää ottaa isoja riskejä mennäkseen kovaa. Silloin asiat eivät ole sinun kontrollissa, Ogier muistuttaa.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat