Sebastien Ogier moitti WRC-autoaan – yllättyi saamastaan pistepotista

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierin vauhti ei ollut odotetulla tasolla viikonloppuna ajetussa Argentiinan MM-rallissa. Tästä huolimatta kuusinkertainen maailmanmestari venyi palkintokorokkeelle viimeisen erikoiskokeen vedollaan.

Citroen-kuljettaja Ogier latasi pohja-ajan kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella ja nousi Toyotan Kris Meeken edelle 1,4 sekunnin erolla. Ogier hyötyi siitä, että Meeke kärsi rengasrikon El Condorin pätkän loppupuolella.

Ogier yllättyi itse siitä, että hän sai viikonlopusta 20 MM-pistettä.

– Rehellisesti sanottuna se on enemmän kuin odotin. Kannatti olla luovuttamatta. Annoin kaikkeni Power Stagella saadakseni viisi pistettä ja noustakseni palkintokorokkeelle, Ogier sanoi.

Katso alta koostevideo Argentiinan MM-rallin huippuhetkistä! Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,260547″ floating=”1″ ap mute]

 

Ogier ei kuitenkaan antanut kehuja Citroen C3 WRC -autolleen.

– Suorituskykymme oli parempi Meksikon rallissa. Sain hyvät pisteet, mutta suorituskyky ei ole hyvällä tasolla. Meillä on paljon töitä tehtävänä, Ogier painotti.

– En voi olla tyytyväinen vauhtiimme. Meillä oli vauhdin kanssa ongelmia useilla erikoiskokeilla, etenkin ensimmäisellä lenkillä, jolla oli liukasta. Auto ei toimi hyvin sellaisissa olosuhteissa.

Ogierin mukaan tiimin on paiskittava kovasti hommia, jotta auto pelittää paremmin tulevissa kisoissa.

– Olisi helppoa, jos tietäisimme tarkalleen, mitä meidän pitäisi tehdä autolle. Mutta me emme tiedä. Tämä on kovatasoinen laji, jossa pienetkin asiat voivat merkitä paljon. Meillä on muutamia ideoita, ja olen maininnutkin asioista, joihin pitää tehdä muutoksia, mutta niissä menee aikaa, MM-sarjassa toisena oleva Ogier totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat