Sebastien Loeb tyrmäsi ajatuksen Suomen MM-rallin ajamisesta – myös Jari Huttusen haaveet vastatuulessa

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin uusi pomo Andrea Adamo on osoittanut kauden ensimmäisen puoliskon aikana, että tiimi on valmis tekemään kaikkensa, jotta himoittu valmistajien MM-titteli saavutetaan monen vuoden yrityksen jälkeen.

Kauteen 2019 Hyundai lähti ajatuksella, että Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen ajavat täyden kauden Dani Sordon sekä Sebastien Loebin jakaessa kolmatta autoa. Hyundai on kuitenkin hyllyttänyt jo kahteen otteeseen Mikkelsenin, joka ei ole päässyt tasaisesti kärkisijoille.

Tämän viikon Portugalin MM-rallissa täyden kauden sopimuksen omaava Mikkelsen on sivussa, kun Loeb tulee jälleen i20:n ratin taakse metsästämään mahdollisimman isoa pistepottia korealaisvalmistajalle. Elokuun alun Suomen MM-ralliin Loebia on myöskin kosiskeltu.

– Ei, ei, ei. En halua ajaa Suomessa. Se on loma-aikaa, Loeb kuittaa Motorsport.comin sivuilla.

Loebilla on tästä vuodesta kuuden osakilpailun sopimus, mutta tuleva Portugalin kisa on jo kauden viides ranskalaisikonille.

Jyskälään Hyundai saa paljon haikailtuja päivityksiä kilpuriinsa. Motorsport.comin tietojen mukaan Hyundain on keskustellut myös viime kauden kuskinsa Hayden Paddonin kanssa Suomen rallista, mutta tämä aikomus on kariutunut. Jari Huttunen ajaa puolestaan Hyundain WRC-autolla kahdessa SM-rallissa, mutta tallipäällikkö Adamo toppuuttelee huhuja, joiden mukaan juuri suomalainen ajaisi kolmatta autoa Keski-Suomen sorateillä.

– Tänä päivänä huippukuskien sitoutuminen on niin kovaa. Ralli todella on kolmen päivän raju koitos, jossa taistellaan sekunnin kymmenyksistä. Minun hommani on tutkia kaikki vaihtoehdot, jotta Hyundai voittaa mestaruuden, Adamo jatkaa.
Hyundain päivityksen kohdentuvat auton aerodynamiikkaan. Päivitetty i20 WRC nähdään ensimmäisen kerran Jyväskylässä.
– Emme ole kuitenkaan keskittyneen vain siihen kisaan päivityksissä. Me olemme tehneet töitä monen eri osa-alueen kanssa, mutta isoin asia tulee olemaan näkyvillä. Se on aerodynamiikkaa. Tiedostamme sen, että emme ole olleet tarpeeksi nopeita Suomessa. Töitä on siis edessä, Adamo summaa.

Katso alta ennakkovideo Portugalin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,265014″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat