Sanremon rallissa dramaattinen alku – Solberg ja Pietarinen ulkona

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sanremon rallin ensimmäiset kunnon erikoiskokeet tarjosivat tapahtumia heti sunnuntaiaamuna.

Suomalaiskuljettaja Eerik Pietarinen ja Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg joutuivat jättämään kisan kesken aamun lenkillä, joka ajettiin sateen kastelemilla asvalttiteillä.

Solberg oli kellottanut neljänneksi nopeimman ajan aamun avauspätkällä, mutta seuraavalla erikoiskokeella hän koki kovan kolauksen.

– Pääsimme hyvään vauhtiin aamun ensimmäisellä pätkällä, ja fiilis oli hyvä myös kakkospätkällä. Valitettavasti ajoimme mutkan hieman leveäksi, ja pyörä otti vähän osumaa, Hyundai-kuljettaja Solberg kertasi sosiaalisen median kanavillaan.

– Luulin, että selvisimme tilanteesta, mutta sitten meiltä lähti pyörä irti. Harmi, että tämä päättyi näin, mutta tämä kuuluu ralliin.

Pietarinen koki tismalleen saman kohtalon Colle d’Oggian pikataipaleella. Volkswagen Polo R5 -autolla kilpaillut Pietarinen joutui keskeyttämään pätkän lopussa, kun oikea takapyörä kolahti kanttikiveen tiukassa mutkassa. Pyörän ripustukset pettivät, ja homma oli sillä selvä.

Italian rallisarjaan kuuluvan Sanremon rallin kärki on tiiviissä nipussa, kun takana on neljä erikoiskoetta. Fabio Andolfi pitää ykköspaikkaa hallussaan puolen sekunnin erolla Andrea Crugnolaan. Giandomenico Basso ajaa kolmantena (+1,2) ja Hyundain tehdastiimiin kuuluva Craig Breen neljäntenä (+3,6).

Sanremossa ajetaan myös erillinen WRC-luokan kilpailu, jossa Hyundai-kuskit Thierry Neuville, Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet testaavat i20 WRC -autoa Kroatian MM-rallia varten. Neuville saapui ensimmäiseen huoltoon 8,3 sekunnin johtoasemassa ennen Tänakia, jonka kokonaisaikaa rasittaa kymmenen sekunnin aikasakko avauspätkän vilppilähdöstä.

– Pätkät ovat mukavia. Tiet ovat märkiä, mutta olosuhteet ovat melko tasaiset. Se on hyvä, että pääsemme ajamaan myös märässä kelissä, Tänak sanoi.

Sanremon rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Sanremon rallin tilanne EK4/8 jälkeen:

1. Fabio Andolfi   Skoda 23.31,5
2. Andrea Crugnola  Hyundai  +0,5
3. Giandomenico Basso Skoda   +1,2
4. Craig Breen    Hyundai  +3,6
5. Simone Campedelli VW    +10,7
6. Stefano Albertini Skoda  +15,4

Sanremon rallin WRC-luokan tilanne EK3/7 jälkeen:

1. Thierry Neuville Hyundai 21.36,7
2. Ott Tänak    Hyundai  +8,3
3. P-L Loubet    Hyundai  +21,1
4. Pedro      Ford  +2.14,1

Lue myös nämä