Quantcast

Safari-rallin paluu askelta lähempänä – koko henkilökunta rokotetaan, WRC-tiimien kalusto matkaan pian

Kenian ralli
Keniassa tehdään kaikki mahdollinen, jotta Safari-ralli tekee paluun MM-tasolle. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarisen Safari-rallin piti tehdä paluu WRC-kalenteriin jo viime kesänä, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat. Myös tänä suvena korona on edelleen uhka, mutta Keniassa on laitettu kaikki likoon, jotta klassikkokilpailu voidaan ajaa. 

Safari-rallin on määrä ajaa 24.-27. kesäkuuta. Useat tahot ovat kuitenkin edelleen epäileväisiä rallin toteutumisen suhteen. Muun muassa Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala esitti oman epäilynsä rallin suhteen sivustollamme tällä viikolla.

Kenian hallitus on kuitenkin erittäin vahvasti Safari-rallin takana.  Urheilu- ja kulttuuriministeriön pääsihteeri Amina Mohamed kertoi, että Kenia rokottaa olympia- ja paraolympiaurheilijat sekä kaiken henkilökunnan, jotka järjestävät tänä vuonna maassa kansainvälisiä urheilutapahtumia.

Päätöksen myötä myös Safari-rallin järjestäjät sekä muut vapaaehtoiset kisan ympärillä toimivat henkilöt saavat rokotuksen. Ensimmäinen rokotuskierros Safari-rallin henkilökunnalle saadaan tehtyä 13. huhtikuuta mennessä ja toinen pistos annetaan kesäkuun alussa. Rallin järjestäjille on varattu yhteensä 3 500 kappaletta AstraZenecan rokotetta.

– Nämä tapahtumat vaativat laadukkaat valmistelut mukaan lukien rokotukset sekä molemminpuolisen ymmärryksen Covid-19-protokollasta urheilun suhteen. Vakuutan, että tämä ohjelma kattaa kaikki urheilijat ja henkilökunnan, missä ikinä he sitten ovatkaan, Mohamed sanoi tiedotteessa.

WRC-tiimit aikovat laittaa kalustonsa matkaan Afrikkaa kohti jo ensi viikolla.

– Olemme ehkä muutaman viikon etuajassa kaluston lähettämisen suhteen, mutta juuri nyt on järkevää olla hieman varovainen, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener kommentoi WRC.comin verkkosivuilla.

– Olemme nähneet ongelmia konttiliikenteessä Suezissa ihan hiljattain. Siksi me olemme pakanneet kaluston ja laitamme sen matkaan maanantaina. Pistetään kontit matkaan ja sen jälkeen keskitytään Kroatian, Portugalin ja Sardinian ralleihin. Siinä on vielä monta kisaa nopealla aikavälillä ennen Safaria, Millener jatkaa.

Kenian MM-ralli on ensimmäinen Euroopan ulkopuolella ajettava osakilpailu sitten viime maaliskuun Meksikon rallin.

– On hienoa suunnata välillä pois Euroopasta ja on hyvin mielenkiintoista lähteä Safarin kaltaiseen ralliin. Kilpa-autot ja varaosia lennätetään paikalle lähempänä h-hetkeä, mutta nyt laitamme matkaan nuotitusautot, paljon varaosia ja muuta tavaraa.

Rallin MM-sarjan verkkosivuston mukaan myös Hyundai ja Toyota lähettävät konttinsa matkaan ensi viikolla.

Katso alapuolelta kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat