Samuli Vuorisalo huippukalustolla rallin SM-sarjaan – ”Ihan mahtavaa”

Samuli Vuorisalo ja Henri Arpiainen
Samuli Vuorisalo (oik.) ja Henri Arpiainen. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Naantalilainen rallikuski Samuli Vuorisalo tekee nelivetodebyyttinsä rallin SM-sarjassa helmikuun puolivälissä ajettavassa Kouvolan SM-osakilpailussa. Vuorisalolla on käytössään huippuluokan kalusto Skoda Fabia R5, jonka huollosta vastaa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide.

SM3-luokassa jo monen vuoden ajan kaksivetoautolla ajanut Vuorisalo on uusien haasteiden edessä, kun edessä on ensimmäinen täysimittainen rallikilpailu nelivetoautolla.

– Kaikenlaisia vehkeitä on tässä vuosien mittaan tullut kokeiltua, mutta nelivetoisesta on kokemusta vain yhden sprinttikilpailun verran parin vuoden takaa, sekin vanhalla Mitsubishin Evo kutosella, joten kyllä tämä tulee olemaan aivan uusi kokemus meikäläiselle.

Vuorisalo on ollut tuttu näky SM-sarjan podiumtaistoissa jo vuodesta 2013 asti, mutta tällä kertaa odotukset on laskettu hieman maltillisemmiksi.

– Kyllä tämän projektin kanssa pitää olla realistinen, kun kärki on SM1-luokassa jälleen todella kova, kuten jo kauden avauskilpailussa Arctic Lapland -rallissa nähtiin. Mitään sen kummempia tulostavoitteita en ole itselleni asettanut, mutta jos kärkiviisikkoonkiin sattuu pääsemään, olisin suoritukseen erittäin tyytyväinen.

Tällä hetkellä Vuorisalon kilpailusuunnitelma kattaa tulevan Kouvolan SM-rallin sekä kaikki kesäkauden neljä SM-rallia. Talvikauden kolmas kilpailu Joensuussa jäänee väliin.

– Tälläinen paketti saatiin kasaan ainakin alustavasti tälle kaudelle, mikä on ihan mahtavaa. Siitä tuhannet kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille, jotka ovat olleet projektia mukana tukemassa omalta osaltaan.

Kartturiksi Vuorisalon kyytiin hyppää jo parilta edelliseltä kaudelta tuttu Henri Arpiainen. Viime kaudella parivaljakko saavutti hopeaa SM3-luokassa.

– Meillä on Henkan kanssa yhteistä kokemusta jo parin vuoden ajalta ja myös tuloksellisesti ollaan tehty hyvää työtä. Mahtavaa, että saadaan jatkaa yhteistyötä huipputiimin (TGS Worldwide) kanssa. Lähdetään nöyrin mielin kohti uusia haasteita ja katsotaan, kuinka pitkälle se riittää, Vuorisalo päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat