Sami Pajarin rallikausi päättyi EM-hopeaan – vahvisti kartturivaihdoksen ensi kaudelle

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Grégory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajarin ja Marko Salmisen kauden 2021 viimeinen kilpailu toi tulokseksi Kanariansaarten EM-rallin ERC3 Junior -luokan kakkossijan.

Kakkossija tarkoitti samalla sitä, että Pajari taipui mestaruustaistelussa samalle sijalle, vaikka itse kisassa kovin kilpakumppani Jean-Baptiste Franceschi jäikin Pajarin taakse kolmanneksi.

Mahdollisuus kultamitaliin meni pitkälti jo perjantaina, kun kovan taistelun jälkeenkin suomalaiskaksikko oli vasta päivän kolmanneksi nopein. Mestaruuden kannalta päivän nopeimmasta kokonaisajasta jaettavat viisi pistettä nyt saadun kolmen pisteen sijaan olisivat olleet isoksi avuksi. Loppupisteissä Pajari taipui Franceschille niukasti viidellä pisteellä.

Junioriluokan kuljettajat ajavat kilpailuja ERC3-luokan sisällä, jossa Franceschi otti myöskin kultaa, hopean nappasi Espanjan Josep Bassas ja Pajari kuittasi luokan pronssimitalin.

Kauden päätyttyä nuoren suomalaiskuljettajan kokonaissaalis kaudesta on siis yksi MM-kulta, EM-hopea ja EM-pronssi. FIA:n palkintogaala järjestetään Pariisissa joulukuun 16. päivä, jossa Pajari pokkaa kauden mitalit.

– Kokonaisuutena hieno kausi, kaikkiaan kolme mitalia. Vähästä se jäi täällä kiinni, mutta pari kisaa kauden keskellä olisi voinut mennä paremmin. EM-kausi teki tehtävänsä JWRC-sarjan ajamista tukemisessa, tuli kokemusta monenlaisista kilpailuista ja etenkin kaivattua asvalttivauhtia saatiin nostettua huomattavasti, Pajari kertoi kisan päätyttyä.

Ensi kaudelle luvassa paljon uutta

Loistavan kauden ajaneen Sami Pajarin tulevan kauden ohjelma on Kanarian EM-osakilpailun päättymishetkellä vielä auki, kalusto on kuitenkin varmuudella nelivetoinen, joko Ford Fiesta Rally2 tai Rally3. Kalusto ja kilpailuohjelma varmistuvat lähiviikkoina.

Tulevalle kaudelle yksi isoista muutoksista on se, että Marko Salminen jää kyydistä pois ja vastuun luotsauksesta ottaa Enni Mälkönen, joka kartturoi Pajaria tällä kaudella muutamaan otteeseen menestyksekkäästi.

– Minkäänlaista draamaa tähän ei liity. On ollut mahtavat pari kautta Samin vierellä ja uskon että hänellä on menestyksekäs tulevaisuus rallin parissa ja tulen innolla seuraamaan Samin menestystä tulevaisuudessakin, kertoo Marko Salminen.

Innokkuudesta ja tavoitteista ei kartturointi jää tulevaisuudessakaan kiinni, kun Mälkönen ottaa pestin vastaan.

– Sami on motivoitunut ja taitava kuljettaja, ihan mahtavaa päästä hänen kanssaan ajamaan. Olemme samoilla tavoitteilla liikkeellä hakemassa menestystä myös tulevaisuudessa, kertoo Mälkönen innokkaana jo tulevaa odottaen.

Myös valmennuspuolella tapahtuu, kun vuonna 2018 aloitettu valmennussuhde Kristian Sohlbergin kanssa tulee päätökseen.

– Vaikka valmennussuhteemme päättyykin, ystävyyssuhde säilyy, Sohlberg kertoo.

Kanariansaarten EM-ralli, ERC3-luokan tulokset: 

1. Anthony Fotia Renault 2.08.22,1
2. Sami Pajari  Ford    +13,2
3. Josep Bassas  Peugeot   +24,9
4. J-B Franceschi Renault   +49,8
5. Jorge Cagiao  Renault  +1.21,0

Lue myös nämä