Jari-Matti Latvalalta kova arvio Sebastien Ogierista

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotan WRC-tallilla pyyhkii hyvin ennen rallin MM-kauden viimeistä kilpailupäivää.

Tiimin kärkikuskit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans paahtavat Monzan MM-rallin kärjessä lauantain erikoiskokeiden jälkeen. Ranskalaistähti Ogier ja walesilaispilotti Evans ajoivat vuorollaan kärjessä toisena kisapäivänä, ja lopulta Ogier saapui iltahuoltoon johtajana vain puolen sekunnin erolla tallikaveriinsa.

– Olen saanut olla aika rennoin mielin siinä mielessä, että autot menevät hyvin, ja kuskit ajavat kovaa. Lisäksi tukiryhmämme, eli Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen, hoitavat hienosti omaa tonttiaan. Ei ole tarvinnut yhtään murehtia, Latvala kertoi Rallit.fille.

– Totta kai aina on pieni jännitys, että kaikki menee hyvin loppuun asti, ja saamme sen merkkimestaruuden, tuurilainen lisäsi.

Niin, se merkkimestaruus. Sen menettäminen vaikuttaa tässä vaiheessa mahdottomalta skenaariolta. Toyotan pitää saada kisassa vain yksi auto maaliin varmistaakseen tittelin. Jyväskylässä päämajaansa pitävän tiimin tilanne ei voisi olla parempi: kaksoisjohto ja kaikki kolme autoa mukana kisassa.

– Nyt on päästy jo näin pitkälle, eikä enää tunnu niin pahalta. Nyt kun kisa on käynnissä ja rullaa hyvin, niin on helpompaa seurata, Latvala myönsi.

Kuuntele alta Latvalan haastattelu lauantain kilpailupäivän päätteeksi. Juttu jatkuu videon alla.

 

Ogier on miltei yhtä lähellä kahdeksatta kuljettajien maailmanmestaruuttaan kuin Toyota valmistajien MM-titteliä. Ranskalaiselle riittää kolmaskin sija Evansin lyömiseen MM-sarjassa.

Latvala tosin uskoo, ettei täysipäiväisen ralliuransa päättävä Ogier lähde varmistelemaan Monzan moottoriradalla ajettavilla pätkillä sunnuntaina.

– Minulla on sellainen tunne, että Ogier haluaa voittaa sekä mestaruuden että tämän kilpailun. En usko, että hän haluaa nyt antautua. Näen sen hänessä, että hän haluaa lopettaa tyylillä, Latvala arvioi.

Monzan rallissa yhdeksäntenä oleva Rovanperä on ajanut tiimin pyynnöstä varmistellen, jotta merkkimestaruus tulee taatusti Toyotalle. Latvala esitti Ogierille ja Evansille toiveen Rovanperään liittyen.

– Voin pyytää heiltä, että he antavat kiitoksensa Kallelle, jos saadaan homma kunnialla purkkiin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat