Sami Pajari ajoi junioreiden MM-sarjassa pronssille – ”Tämä oli vasta alkusoittoa”

Sami Pajari
Sami Pajari oli viime vuonna kolmas JWRC-sarjassa. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari ja Marko Salminen palauttivat sunnuntaina Italian Monzassa suomalaisvärit JWRC-sarjan mitaleille ottamalla sarjan pronssia. Edellinen suomalaismitalisti oli Janne Tuohino vuonna 2002. 

Koronan myötä kausi muodostui varsin rikkonaiseksi, kun kisapaikkakunnat ja ajankohdat vaihtuivat kauden mittaan useaan kertaan. Ensimmäistä kauttaan kansainvälisissä kisoissa kiertänyt 19-vuotias suomalaislupaus ei tästä suuresti hätkähtänyt vaan ajoi ennakkoluulottomasti kauden aikana eniten erikoiskokeiden pohja-aikoja sarjassa, jonka kilpailut sisälsivät lunta, soraa ja asvalttia. Monzan päätösosakilpailun hyvin haastavien olosuhteiden myötä listaan voisi lisätä ruohon ja mudan.

Kauden päätöskilpailu Monzassa alkoi torstaina erinomaisesti, kun suomalaiskaksikko kiidätti Ford Fiesta Rally4-ajokkinsa avauserikoiskokeella pohja-aikaan. Perjantaiaamuna väkevä vauhti jatkui ja päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle syntyi jälleen pohja-aika. Seuraavalla pikataipaleella oikealle taittuva mutka valui kuitenkin leveäksi ja ajokki osui rakennuksen seinään, jonka jälkeen perjantain ajot oli ohitse.

Lauantaille auto saatiin taas täyteen iskuun, mutta olosuhteet muodostuivat haastaviksi. Lauantain avauspätkällä Pajarin vauhti oli kohdallaan, kunnes edellä lähteneen latvialaisen pistejohtajan, Martins Sesksin autokunta oli ajanut rajusti ulos. Erikoiskokeella liputettujen punaisten lippujen myötä siirryttiin siirtymävauhtia seuraavalle, jossa Pajari ajoi toiseksi. Aamupäivän kolmas tuotti Pajarille peräti puolen minuutin pohja-ajan.

Lauantain jälkeen Pajari oli JWRC-kilpailussa neljäntenä. Tässä kohtaa MM-hopealle pääsy olisi vaatinut jo sen, että edeltä joku keskeyttää, jos se olisi ollut Ruotsin Tom Kristensson, olisi Pajarille avautunut mahdollisuus kultaan.

Sunnuntain kolmen erikoiskokeen rypistyksen Monzan rata-alueella suomalaispari avasi nopeimmalla ajalla, toisella mestaruuteen ajanut Ruotsin Tom Kristensson oli nopein. Vaikeiden olosuhteiden kruunuksi Pajari – Salminen kaksikko ei päässyt kauden viimeistä erikoiskoetta ajamaan, sillä jälleen edellä ajaneen ulosajon myötä liehuivat punaiset liput.

Suomalaiskaksikko sijoittui Monzassa luokkansa neljänneksi ja otti näin sarjassa pronssia. Ruotsin Tom Kristensson ajoi mestariksi ja Latvian Martins Sesks hopealle.

–  Rallikausi 2020 on ajettu ja kun saimme päätettyä sen pronssille, teimme varmasti paljon asioita oikein. Tästä kaudesta saatiin paljon kokemusta ja oppia. Se tuo uskoa siihen, että voimme tulevaisuudessa olla vielä vahvempia. Haluan kiittää kaikkia tukijoitamme kaudesta ja toivon, että tämä oli vasta alkusoittoa tulevasta, kertoi Sami Pajari kilpailun jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat