Salo ajoi kutsukeikalla Liettuassa viidenneksi

Juha Salo
Salo vauhdissa Samsonas-rallissa. Kuva: Saloracing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo palasi yhden rallin ajaksi N-ryhmän nelivetoauton rattiin. SM-sarjan SM1-luokassa toisena ajava Salo kutsuttiin yhdessä  sarjaa johtavan Teemu Asunmaan kanssa kilpailemaan Liettuan  kansainväliseen Samsonas-ralliin.

Tuttu Peugeot 208 T16 R5:n jätettiin tällä kertaa autotalliin Karkkilaan, sillä rallin järjestäjä oli vuokrannut Baltic Rally Trophyn ja Liettuan rallimestaruussarjaan kuuluneeseen osakilpailuun  molemmille suomalaiskuljettajille Subaru Impreza WRX STI -ralliautot.

Kun rallin SM-sarja oli kesätauolla ja kutsu kävi, niin kaksikko tarttui haasteeseen.

– Kilpailun järjestäjä oli hoitanut meille yhteistyökumppaneidensa avulla autot, renkaat – ihan täydellisen paketin. Kartanlukijani Jarno Ottman ei päässyt reissuun, mutta onneksi testeissä vieressäni istunut  Topi Luhinen oli lyhyellä varoitusajalla vapaa lähtemään. Topi on  mainio poika ja meillä oli hauska reissu, Salo summaa

Kaksipäiväisessä Samsonas-rallissa ajettiin kaikkiaan 12 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 133,50 km. Järjestäjät olivat  saaneet paikalle 68 autokuntaa peräti kahdestatoista eri maasta.

– Ajoin Jukka Haralta vuokratulla Subarulla. Subarusta minulla on yksi  kilpailukokemus vuodelta 2013. Kisa meni meiltä ihan ok, vaikka aluksi auton kanssa oli totuttelemista.

Rallin ensimmäisellä EK:lla Salon ja Luhisen eteen nostettiin kaadettu auto, jonka ohittamisessa kului ylimääräistä aikaa.

– Toiseksi viimeisellä pätkällä meillä oli huono nuotti, jonka takia ajoin yhden risteyksen pitkäksi. Muuten hyvä ja ehjä kisa – etenkin,  kun Liettuassa N-ryhmän autot saa rakentaa oikeistaan ihan miten huvittaa. Siksi yleiskilpailun viides sija oli ihan ok-tulos meiltä.

Salo kertoi, että reitin varrella oli ralliyleisöä kuin Mikkelin  SM-rallissa viime talvena.

– Ja rallin maalijuhlallisuuksissa väkeä oli vielä toinen mokoma  lisää. Järjestäjä oli rakentanut maalilavalle varsinaiset tsembalot. Oli isot ilotulitukset, bändejä ja kaikkea. Hyvä ja hauska stressitön reissu. Kilpaa ajaminen kun on aina kivaa, Salo muistutti.

Tuloksia, Samsonas Rally, Liettua:

1. Janis Vorobjovs – Ivo Pukis (LAT) Mitsubishi Mirage 1.04.23,30
2. Giedrius Notkus – Dalius Strizanas (LIT) Mitsubishi Lancer +28,90
3. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen (FIN) Subaru Impreza +39,90
4. Vaidotas Zala- Zygimantas Zzala (LIT)  Mitsubishi Lancer +49,70
5. Juha Salo –  Topi Luhinen (FIN) Subaru Impreza +1.13,40

Lue myös nämä

  • Uusimmat