Saksan MM-ralli legendaarisiin F1-maisemiin?

Nürburgring
Nürburgring. Kuva: Flickr
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksan MM-rallilla on uusia suunnitelmia perinteikkään asvalttirallin läpiviemiseksi, mikäli on uskominen Motorsport Aktuell -lehteä. 

Lehden mukaan vuoden 2022 Saksan rallin konsepti päätetään pian. Ideana on viedä rallin MM-sarja legendaarisen F1-rata Nürburgringin maisemiin.

Saksan ralli on ajettu perinteisesti Saarlandissa. Kisan keskuspaikkana toimi monta vuotta Trierin kaupunki, mutta viime vuodet huoltoparkki on sijainnut Bostalseen tuppukylässä. Saksan rallin konseptia on muutettava, mikäli kisa haluaa säilyttää paikkansa MM-kalenterissa. Saksalaismedian mukaan kisan siirtäminen Nürburgringin ympäristöön toisi kaivattua piristysruisketta kilpailulle.

Nürburgringin puolesta puhuu sijainti, sillä perinteikkäät viinitarhaerikoiskokeet sekä Panzerplatten sotilaspätkä eivät olisi liian kaukana. Näin ollen rallin reittiin ei tarvitsisi tehdä suuria muutoksia.

Moottoriurheiluradalle olisi puolestaan helppo rakentaa Monzan viime vuoden kisan tyylisesti yleisöerikoiskokeita. Alkuperäisellä Nürburgringin radalla oli pituutta yli 28 kilometriä. F1-ratana pituus ja reitti on vaihdellut.

Rallicrossin MM-sarja piipahtaa Nürburgringilla jo tällä kaudella. Kisa on ohjelmassa 31.7. – 1.8. Myös rallicrossin MM-sarjaa nykyisin hallitseva WRC-promoottori on aiemmin vihjaillut, että se haluaisi yhdistää silloin tällöin rallicrossin ja rallin MM-sarjat yhden kisaviikonlopun alle. Nürburgringillä tämä olisi helposti toteutettavissa.

Ensimmäistä kertaa kaksi MM-sarjaa piti yhdistää viime syksynä Belgian Span radalla, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat.

Saksan MM-ralli vaihtelee FIA:n uuden suunnitelman mukaan vuorovuosina Katalonian osakilpailun kanssa. Tällä kaudella on Katalonian vuoro, ja jos Saksan rallin järjestäjät saavat uuden toimivan konseptin rakennettua, pitäisi Saksassa ajaa rallin MM-sarjan pisteistä taas vuonna 2022.

Katso alapuolelta edellisen Saksan MM-rallin parhaat palat vuodelta 2019. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277705″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat