Ruotsin MM-rallille merkittävä sopimus

Ruotsin rallin järjestäjät ovat tehneet jatkosopimuksen rallin MM-sarjan promootioyhtiön kanssa.
Ott Tänak
Ott Tänak voitti tämän vuoden Ruotsin MM-rallin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uudella sopimuksella on mittaa kolme vuotta. Näin ollen Ruotsin talviralli pysyy MM-sarjan ohjelmassa ainakin vuoteen 2027 saakka.

Myös rallin keskuspaikka pysyy Uumajan kaupungissa vuodet 2025-27 kattavan sopimuksen loppuun saakka. Uumaja isännöi ensimmäisen kerran Ruotsin MM-rallia vuonna 2022.

– Tiedämme, että voimme kehittää Ruotsin rallia entisestään – sekä itse kilpailua että kansanjuhlaa, jollainen siitä on tullut. Mahtavaa, että sopimus on nyt tehty, Ruotsin rallin toimitusjohtaja Anna Nordkvist kertoo.

Rallin keskuspaikka sijaitsi aiemmin huomattavasti etelämpänä Torbyssä, missä talviset olosuhteet eivät olleet taatut. Kahtena edellisenä talvena Uumajan ympäristössä on sen sijaan riittänyt lunta.

Ruotsin rallin aiempi sopimus olisi umpeutunut ensi vuonna, mutta nyt on varmaa, että kilpailu pysyy vielä pitkään mukana karkeloissa.

– Tämä sopimus varmistaa Ruotsin paikan MM-sarjassa sekä MM-sarjan ainoan puhtaan talvirallin tulevaisuuden. Muutto Uumajaan on osoittautunut erinomaiseksi menestykseksi, WRC-promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kehuu.

Rallin MM-kausi 2024 käynnistyy reilun kuukauden kuluttua Monte Carlon osakilpailulla. Ruotsin MM-ralli on ohjelmassa 15.-18. helmikuuta.

Katso rallin MM-sarjan kauden 2024 kilpailuohjelma täältä.

Lue myös nämä