Ruotsin MM-ralli uhkaa jäädä ajamatta – otetaanko korvaava kisa Suomesta tilalle?

Sebastien Ogier
Viime vuonna Ruotsin MM-rallissa kärsittiin lumen puutteesta. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-ralli on jäämässä ajamatta ensi helmikuussa maan huonon koronatilanteen vuoksi. Kisan suhteen lopullista päätöstä odotetaan vielä alkuviikon aikana. 

– Päätös on tehtävä viimeistään tiistaina, rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson kertoo Ruotsin yleisradioyhtö SVT:n verkkosivuilla.

Koronapandemia on edelleen Ruotsissa paha ongelma, eikä alkuvuodeksi ole ennustettu helpotusta tilanteeseen. Ruotsin ralli on määrä ajaa Värmlannin ja Taalainmaan sekä osin Norjan puolella 11. – 14. helmikuuta.

Ruotsin rallin alkuperäinen deadline kisan varmistamisen suhteen oli 30. marraskuuta. Poikkeustilanteesta johtuen lisäaikaa on myönnetty. Kisajärjestäjä odottaa nyt paikallisten viranomaisten päätöksiä alkuvuoden yleisötapahtumien suhteen.

Katso alta kooste Monzan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Loppuvuodesta Sardinian ja Monzan MM-rallit ajettiin ilman yleisöä. Ruotsin rallin osalta tapahtuman järjestäminen ilman yleisöä on hyvin hankalaa. SVT esittää jutussaan, että on koko ajan todennäköisempää, että Ruotsin rallia ei pystytä ajamaan, koska pääsylipputulot ovat merkittävin tulonlähde rallijärjestäjille.

UrheiluUutiset Motorsport tietää kertoa, että harkinnassa on Ruotsin MM-rallin korvaaminen suomalaisella kilpailulla. UrheiluUutisten mukaan MM-sarjan viralliset tahot selvittävät parhaillaan, voidaanko Suomessa ajaa talviralli helmikuun viimeisellä viikolla.

Rallin SM-sarja on määrä avata Tunturirallissa Rovaniemellä 15. – 16. tammikuuta. Kouvolan SM-ralli on puolestaan merkitty kalenteriin 5. – 6. helmikuuta. Näistä talviralleista Tunturirallilla on pitkät perinteet ja kisan lisäämisellä MM-sarjaan on myös aiemmin esitetty huhuja. Kenties kilpailu voidaan vielä siirtää helmikuun loppuun, jos MM-sarjan promoottorilta vieno pyyntö tulee.

MM-sarjan osalta kiirettä ei ainakaan ole kevättalvella. Kauden avauskilpailu ajetaan Monte Carlossa tammikuun lopulla, jonka jälkeen seuraavana kalenterissa on juuri Ruotsi. Kauden kolmas ralli on määrä ajaa vasta huhtikuun lopussa Kroatiassa.

Jos huhut pitävät paikkansa, voidaan Suomessa siis kaudella 2021 ajaa kaksi MM-rallia. Perinteinen Jyväskylän MM-osakilpailu on merkitty WRC-kalenteriin heinä-elokuun vaihteeseen. Tänä vuonna Italiassa ajetiin kaksi MM-rallia, kun lokakuussa WRC-autot nähtiin Sardiniassa ja joulukuussa Monzassa.

Lähteet: UrheiluUutiset Motorsport/SVT Värmland

Lue myös nämä