Ruotsalaiskuskilla iso mahdollisuus Fordin WRC-auton ratissa – ”Tavoite päästä maaliin”

Pontus Tidemand ajaa kauden 2019 kaksi ensimmäistä MM-rallia Fiesta WRC:llä. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsalainen Pontus Tidemand teki vakuuttavaa jälkeä WRC2-luokassa Skodan tehdastallissa neljän kauden ajan. Kirkkaimpana kruununa tuli luokan mestaruus vuonna 2017.

Näyttöpaikka WRC-luokassa oli kuitenkin vuosi toisensa jälkeen tiukassa. Kauden 2018 päätteeksi Tidemand päätti lopettaa yhteistyön Skodan kanssa. Ruotsalainen saa ensimmäisen todellisen näyttöpaikkansa tämän vuoden alussa, kun 28-vuotias Tidemand ajaa sekä Monte Carlossa että kotikisassaan Ruotsissa Ford Fiesta WRC:llä.

– Nämä ovat jännittäviä aikoja minulle ja odotan innolla, että pääsen tekemään debyyttini uuden sukupolven WRC-autoilla. Meillä oli viime viikolla Montea edeltävät testit ja siellä oli paljon lunta. Fiilis oli todella hyvä, Tidemand toteaa.

– Montessa ei kuitenkaan voi koskaan tietää, millainen sää tulee olemaan. Meillä riittää yhä paljon opittavaa sekä autosta että tiimistä.

Tidemand ajoi WRC-autolla uransa alussa juuri Ruotsin lumilla. Vuonna 2013 kisa päättyi moottoririkkoon ja seuraavana vuonna Tidemand oli yleiskilpailussa kahdeksas. Nyt alla on kuitenkin uuden sukupolven WRC-kilpuri ja ensimmäinen haaste legendaarisessa Monte Carlossa on piinkova.

– Olosuhteet tekevät tästä kisasta yhden koko kisakalenterin haastavimmista. Kuivalla asvaltilla pito on aika hyvä, mutta sitten jos on lunta tai jäätä, niin pitoa ei ole yhtään. Tavoite on päästä maaliin ja kerätä mahdollisimman paljon kokemusta, Tidemand summaa.

Monte Carlon MM-ralli starttaa torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat