Rovanperä hurjassa iskussa Italiassa – peittosi finaalissa rallimestarin pojan

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo/AKK

Rallilupaus Kalle Rovanperä löysi mahtavan vauhdin Bettega Memorial -näytöskilpailun avauspäivänä Italian Bolognassa lauantaina.

Rovanperä ajoi lauantaina alkuerissä, välierissä sekä finaalissa kaikkiaan 12 lähtöä, joista hän voitti peräti 11. Finaalissa Rovanperä, 17, peittosi toisen teinisensaation, rallimestari Petter Solbergin pojan Oliver Solbergin lähtövoitoin 3-1. Rovanperä hävisi yhden lähdön norjalaislupaukselle rengasrikon vuoksi.

Avauspäivän voitostaan Rovanperä pokkasi Pucci Grossi -palkinnon. Sekä Rovanperä että Solberg ajavat kilpailussa Ford Fiesta WRC -autolla.

– Yksi finaalissa tullut rengasrikko, mutta muuten päivä sujui hyvin ja oli hauskaa! Pakko nostaa hattua Oliver Solbergille, joka oli tänään toinen – kova poika ajamaan, Rovanperä kehui ensimmäistä kertaa WRC-autolla kilpailevaa norjalaista Facebookissa.

Kisan toinen suomalaiskuljettaja Teemu Suninen sijoittui kolmanneksi avauspäivänä. Myös Rovanperälle välierävaiheessa taipunut Suninen ohjastaa Ford Fiestaa.

Memorial Bettega -kilpailu ajetaan loppuun sunnuntaina, jolloin ratkeaa kisan kokonaisvoittaja.