Rovanperä häikäisi esityksellään: Tämä oli nappisuoritus

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä: Ivo Kivistik / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori rallitähti Kalle Rovanperä ajoi upean kilpailun sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa. Rovanperä selätti vaikeat olosuhteet ja oli lopulta RC2-luokassa toiseksi nopein. Yleiskilpailussa sijoitus oli komeasti 11:s.

Varsinkin perjantaina ja lauantaina monet kärkikuskit sortuivat virheisiin lumisilla ja jäisillä erikoiskokeilla. Sunnuntaina oli ohjelmassa kaksi kertaa ajettu klassikkopätkä Col de Turini.

– Ei ollut mitään ihmeitä sunnuntain lenkillä. Turini oli jäässä paikka paikoin ja saatiin nyt kokemusta myös mustasta jäästä. Aiemmin kisassa oli ollut jäätä, mutta ei mitään tuollaista. Nyt on kaikki koettu, Rovanperä totesi.

– Rengasvalinnat menivät koko kisan ajan ihan nappiin. Sunnuntaina otettiin kaikkein turvallisin vaihtoehto, mutta hyvä niin. Vähän se vaikeutti ajamista kuivalla asvaltilla, mutta maalissa ollaan, 17-vuotias rallilupaus jatkoi.

RC2-luokan toinen sija ehkä rallikalenterin vaikeimmassa kilpailussa on kova suoritus.

– Varmasti tämä on uran yksi parhaista saavutuksista. Ihan komeasti meni. Voisi sanoa, että nappisuoritus tämä oli, Toni Gardemeisterin yksityistallin Skoda Fabia R5:lla ajanut nuorukainen summasi.

Rovanperän edelle R5-luokituksen autoista ehti vain asvalttispesialistina tunnettu tshekkikonkari Jan Kopecky.

– Kopecky on Montessa monesti vetänyt ja se sanoi, että tykkää kisasta. Se kyllä näkyi hänen otteissaan ja näkyi pätkäajoissa. Hienosti ja virheettömästi hän ajoi. Siinä on monella tavoittelemista, Rovanperä ylisti Skodan tehdastallin kuljettajaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat