Rovanperä dominoi Walesissa, olisi päässyt paljon kovempaa – ”Kun ei tarvinnut, niin mitä turhia”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan suomalaiskuski Kalle Rovanperä on lähellä napata nimiinsä WRC2 Pro –luokan maailmanmestaruuden.

Voitto Walesin rallista riittää varmistamaan 19-vuotiaalle kuljettajalle mestaruuden, vaikka kaudesta on vielä Britannian kisan jälkeen kaksi osakilpailua ajamatta.

Perjantai-illan rengasrikon jälkeen Rovanperä tipahti hetkellisesti tulosliuskalla, mutta palasi nopeasti R5-autojen luokan kärkeen lauantaiaamuna. Kun kilpakumppanit sortuivat ongelmiin, pystyi Rovanperä ajamaan maltillisesti pitkän ja haastavan ajopäivän läpi.

– Päivä oli ihan hyvä. Ei tietenkään ollut meidän kannalta mukava juttu, että kilpailua ei enää oikein ollut, kun Janille (tallikaveri Jan Kopecky) tuli ongelmia. Otimme aika rauhallisesti ja ajelimme nätisti läpi. Huomenna pitää vain selvittää pätkät kunnialla maaliin, Rovanperä summaili Llandudnon huoltoalueella.

– Ei tarvinnut paljon riskejä ottaa. Muutama hyvä pätkäaika saatiin ajettua. Olisi päästy kovempaakin, mutta kun ei tarvinnut, niin mitä turhia, Rovanperä jatkoi.

Rovanperä ei ajattele vielä mestaruusjuhlia. Sunnuntaina on edessä viisi erikoiskoetta, joilla on tosin yhteismittaa vain reilut 38 kilometriä. R5-autojen kategoriassa Rovanperän johtoasema on liki minuutin ennen konkari Petter Solbergia. WRC2 Pro –luokassa johto on puolestaan muhkeat neljä ja puoli minuuttia ennen tallikaveri Kopeckya.

– Saimme alussa muita kiinni ja menimme ohi. Sitten riitti pelkkä köröttely. Olemme olleet tässä tilanteessa ennenkin. Ei saa ajatusten antaa vielä hortoilla, Rovanperä sanaili.

Lue myös nämä