Roni Kauppi luokkansa kakkoseksi hurjalla kirillä Kangasniemellä

Roni Kauppi vauhdissa. Kuva: Marko Kyöstilä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

KR-Teamin Roni Kauppi ajoi ensimmäisessä Rallin juniori SM-osakilpailussa Kangasniemellä luokkansa kakkoseksi. SM-pisteissä hän on kuudentena ennen helmikuun lopulla ajettavaa Pohjola-rallia Oulussa.

Kahdella viimeisellä erikoiskokeella Kauppi oli koko joukon selvästi nopein. Kilpailu oli Kaupille ensimmäinen Citroën C2 R2:lla. Vasta 17-vuotiaan Kaupin kilpailu alkoi mollivoittoisesti, kun hän ajoi ulos avauspätkällä. Aikaa siinä kului puolisen minuuttia, joka on todella vaikea ajaa kiinni 65 EK-kilometrin mittaisessa rallissa. Sijoitus luokassa avauspätkän jälkeen oli yhdeksäs.

– Auto oli alussa todella levoton. Perä nousi spoorista koko ajan, lopulta osuimme penkkaan. Keula oli lopulta metsää kohti. Aikaa siinä kului yli puoli minuuttia, ennen kuin pääsimme jatkamaa. Sekä etu- että takapuskurit jäivät matkaan, manasi Kauppi.

Tauolle tultaessa erikoiskoe kolmosen jälkeen sijoitus oli noussut jo neljänneksi, mutta ero kärkeen oli kasvanut 40,3 sekuntiin. Tauolla Kauppi joutui parsimaan auton puskurit jonkinlaiseen kuntoon, että sai luvan jatkaa kilpailua.

Tauon jälkeinen neljäs erikoiskoe meni vielä epäonnen piikkiin. Ylämäkeen lähtevään risteykseen oli muodostunut lumivalli, josta tuli este.

– Jäimme siihen kiinni. Jouduimme peruuttelemaan alaspäin, että pääsimme jatkamaan. Taas kului aikaa noin 10 – 15 sekuntia.

Lopuksi kaikki kääntyi. Kauppi pääsi kahdella viimeisellä pätkällä ongelmista eroon, ja ajoi koko junioriporukan nopeimmat ajat. Ensin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella syntyi ensimmäinen pohja-aika peräti 8,7 sekunnin erolla Jyväskylän UA:n Simo Muhoseen. Samalla Kauppi nousi luokkansa kolmanneksi.

Viimeisellä erikoiskokeella Kauppi oli vieläkin ylivoimaisempi, sillä Muhonen jäi 10,2 sekuntia. Kauppi kipusi luokkansa kakkoseksi vain 13 sekunnin päähän luokkavoitosta.

– Lopussa päästiin näyttämään, mihin pystytään. Vaihdettiin taakse lyhyemmät nastat ja meno rauhoittui. Tästä on hyvää seuraavaan kisaan, innostui iiläinen.

Kartturina ja toistaiseksi myös siirtymien kuskina Kaupilla on Kemin UA:n Markus Partanen.

Rallin juniori SM-sarja jatkuu 24.2. Oulussa Pohjola-rallilla.

Teksti: Team Kauppi

Lue myös nämä

  • Uusimmat