Riku Tahkolta kauden paras kisa SM-sarjassa – ”Ero pysyi siedettävänä”

Lauantaina ajetussa Mikkelin SM-rallissa Riku Tahko ja kartanlukija Sami Ryynänen sijoittuivat SM1-luokan kuudenneksi.
Riku Tahko
Riku Tahko. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sijoitus parani vielä toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Emil Lindholm joutui keskeyttämään. Tahkon suoritus Hyundai i20 R5 -ralliautolla oli tasainen läpi kilpailun, sillä jokaisella erikoiskokeella aika oli kuudenneksi tai seitsemänneksi nopein. 

Eroa kisan voittaneeseen Skoda-kuski Mikko Heikkilään Tahkolla kertyi lopulta kaksi minuuttia ja 23 sekuntia.

– Ehjä ja puhdas kilpailu pystyttiin ajamaan. Molempien suorittaminen oli hyvää, ja tuntuu että vauhti on nyt parempaa, kuin aiemmin tällä kaudella. Jyväskylän hyvä vire kantoi tänne saakka ja ero pysyi siedettävänä, Tahko summasi.

– Rallin reitti oli hieno ja kilpailu muutenkin. Aamun ensimmäisellä meni pari paikkaa varovaisesti, mutta muuten tuntui hyvältä. Nopeillakin erikoiskokeilla tuntui, että olimme hyvässä vauhdissa. 

Kilpailun loppupuolella ralli näytti vielä dramaattisen luonteensa, kun SM-pistejohdossa oleva Lindholm joutui keskeyttämään tekniseen vikaan turvallisen tuntuiselta kakkossijalta. Näin Tahkon sijoitus nousi kuudenneksi. 

– Kuutoserikoiskokeen maalissa näimme, että Emil Lindholmin auto oli hyytynyt. Tämän jälkeen päätettiin, että viimeisellä erikoiskokeella ajetaan varmasti ja otetaan hyvät pisteet mukaan. 

Tahkon mielissä noussut vauhti loi uskoa tulevaan. 

– Ajoimme ehdottomasti kauden parhaan kisan. Tästä on todella hyvä lähteä Kouvolaan, Tahko summaa. 

Ralli SM –sarjasta on jäljellä yksi osakilpailu, joka ajetaan Kouvolassa syys-lokakuun vaihteessa. RIku Tahko on SM-sarjan pisteissä yhdeksäs. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat