Rengasrikko sotki Nordgrenin ajopäivää

Juuso Nordgren
Nordgren vauhdissa Suomen MM-rallissa. Kuva: Nikos Katikis/Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikuljettaja Juuso Nordgrenin Jyväskylän MM-rallin ensimmäinen varsinainen ajopäivä WRC2-luokassa oli kaksijakoinen.

Nordgren aloitti perjantain hyvin, mutta aamun kolmannella pätkällä Jukojärvellä sattui rengasrikko, joka pudotti nuorukaisen kauas kärkikamppailusta. Ennen rengasrikkoa Nordgren oli luokassaan kolmantena 2,4 sekuntia kärjestä.

– Olin merkannut nuottiin, että siellä on kivi. Otin ajolinjan, jolla kivi olisi jäänyt auton alle, mutta ilmeisesti kivi onnistui kuitenkin viiltämään vasempaan renkaaseen. Jouduimme ajamaan puolitoista kilometriä, ennen kuin löysimme sopivan paikan, jossa vaihdoimme tyhjentyneen renkaan, Nordgren kertasi aamun tapahtumia.

– Seuraavalla pätkällä osuimme kevyesti penkkaan ja takavanne otti vähän kipeää, mutta kaikki säilyi kuitenkin ehjänä.

Rengasrikon jälkeen ajorytmi oli kateissa, eikä ajamiseen tahtonut löytyä rentoutta. Toistamiseen ajetulla Jukojärvellä tuli myös rankka vesisade, joka haittasi näkyvyyttä.

– Tosi nihkeää oli ja rengasrikon jälkeen oli fiilis kateissa, jolloin ajamiseen tuli liikaa puristamista, Nordgren harmittelee.

Iltapäivän lenkillä ajamiseen alkoi hiljalleen löytyä jälleen ideaa ja karkkilalainen oli pätkäajoissa tasaisesti kolmen nopeimman kuskin joukossa.

– Iltapäivä sujui paljon paremmin. Parilla pätkällä oli aika liukasta ja vähän turhan paljon luisteltiin. Meinaa vieläkin olla vähän hakemista, ettei oikein sitä viimeistä vauhtia löydä, Nordgren sanoo.

Lauantaina rallikaravaani suuntaa kohti Jämsää, jolloin ajetaan muun muassa legendaarinen Ouninpohja. Perjantain pettymysten jälkeen Nordgren onkin suunnannut katseensa tulevaan.

– Odotan jo huomisen lenkkiä, sillä Päijälä ja Pihlajakoski ovat suosikkejani. Nollataan tämä päivä ja näytetään huomenna, mikä meidän vauhti oikeasti on, Nordgren sanoo päättäväisenä.

Lue myös nämä