Ranskalaiskuski kuittasi rallimestaruuden keskinkertaisilla tuloksilla – arvostettu urheilulehti latasi suorat sanat

Cyrille Feraud
Cyrille Feraud. Kuva: FFSA
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Cyrille Feraud nappasi Ranskan sorarallisarjan mestaruuden viikonloppuna, vaikka hän ei juurikaan niittänyt menestystä tämän kauden kisoissa.

Huomattavaa oli se, että Feraud ei saavuttanut kauden aikana osakilpailuvoittoja ja hänelle kertyi vain yksi palkintosijoitus viidestä osakilpailusta. Siitä huolimatta hän kuittasi mestaruuden.

Ranskan suurin urheilulehti L’Equipe huomioi Citroen C4 WRC -autolla kilpailleen Feraudin erikoisen mestaruuskauden.

– Viisi kilpailua, viisi eri voittajaa sekä mestari, joka ei voittanut yhtäkään kilpailua. Ranskan sorarallisarjan sääntöjä pitäisi kenties muuttaa tulevaisuudessa, koska Cyrille Feraud kruunattiin Ranskan mestariksi kaudella 2021 kahden pisteen turvin ennen Stephane Consania. Feraudin tulokset olivat hyvinkin keskinkertaisia: viides, toinen, seitsemäs, kahdeksas ja kuudes, L’Equipe latasi suoraan nettisivuillaan.

Sarjassa toiseksi sijoittuneelle Consanille kertyi kaudella yksi osakilpailuvoitto, yksi kakkossija, kaksi kolmostilaa sekä yksi keskeytys. Siitä huolimatta Consani joutui tyytymään hopeaan Feraudin takana.

Sarjassa jaetaan pisteitä sekä yleiskilpailun että luokkasijoituksen perusteella. L’Equipen mukaan erityisesti Feraud on hyötynyt pistejärjestelmästä. Feraud ajoi kauden viidessä osakilpailussa vain kaksi pohja-aikaa.

Rallin MM-sarjastakin tuttu Stephane Lefebvre ajoi voittoon kauden päättäneessä Terre de Vaucluse -rallissa viikonloppuna. Citroen DS3 WRC:llä ajanut Lefebvre löi Consanin puolen minuutin erolla.

Kilpailun nopein kuljettaja oli norjalainen Ole Christian Veiby, joka jätti Lefebvren jälkeensä 4,6 sekunnin erolla. Hyundain tämän sukupolven WRC-autolla kilpailleen Veibyn suoritusta ei kuitenkaan otettu huomioon lopputuloksissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat