Rally Adriatico antoi Kalle Rovanperälle paljon oppia

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italian mestaruussarjaan kuuluva Rally Adriatico jäi Kalle Rovanperältä kesken, mutta kovavauhtiset kilometrit ja kelpo erikoiskoeajat olivat sijoitus tulevaisuuteen.

Tuore Red Bull -urheilijasopimus takataskussaan Rovanperä kävi heti kilpailun alusta kovaa taistoa paikallisen kovan nimen, Skoda-kuljettaja Umberto Scandolan kanssa. Kakkossija pysyi hallussa lähes koko lauantain, vaikka kuljettaja ei ollutkaan tyytyväinen suoritukseensa.

– En oikeastaan. Ensimmäistä kertaa ajoin tällaisella sorapinnalla. Tuli paljon uutta opeteltavaa. Autoon en ollut sikäli tyytyväinen, että se yliohjasi paljon, eikä ollut oikein fiilistä ajaa, kun joutui paimentamaan sitä niin paljon.

Italiassa Rovanperän alla kehrää Peugeot 208 T16, R5 -luokan auto. Toista samanlaista nuoren suomalaisen tallikaverina kilpailussa ajoi Paolo Andreucci, jonka Rovanperä päästi edelleen toiseen kisapäivään vapaaehtoisesti, ei tallimääräyksellä.

– Mitään sellaista ei tapahtunut. Päätimme vain jäädä taaemmaksi, auttaa vähän tallikaveria ja saada siten paremman lähtöpaikan sunnuntaille.

Kilpailun 12. erikoiskokeella Rovanperän matka kuitenkin katkesi. Kevyt kaato ei autoa vaurioittanut, mutta hylännyt onnetar kylläkin.

– Tultiin ihan yhtä kymppiä kapeaa ja hidasta pätkää. Ei ollut paha paikka ollenkaan. Auto  osui hieman sisäpenkkaan ja kiepsahti kerran ympäri. Siinä ei sinänsä ollut mitään, mutta kävi vähän huono tuuri kun metallinpala meni syyläristä läpi, ja kisa jäi siihen.

Täysin tyytyväinen Rovanperä ei ole autoonsa, sillä Peugeot ei lukeudu R5-luokan huippumerkkeihin, eikä täten ole verrattavissa Skodaan ja Fordiin, jotka dominoivat luokkaa myös MM-tasolla.

– Kyllä ”Pösön” moottori on kuin S2000:ssa. Se ei väännä alhaalta yhtään, ja sikäli sopii tuollaiselle hitaalle pyöritykselle huonosti. Siitä se keskeytykseemme johtanut tilanne osittain johtuikin.

Kahta kansallista rallisarjaa urakoiva Rovanperä pitää pääpainon yhä Latviassa, jossa kilpailee paikallisella lisenssillä, aikomuksenaan viedä vielä kolmannen kerran maan rallimestaruus.

Latviassa Rovanperä kilpailee tutusti Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5:llä.

– Kisakohtaisesti mennään. Sarjaa en sinänsä Italiassa ajattele. Lähdemme täältä suoraan Latviaan. Se on tuttua – kuin kotiin menisi. Sinne on aina mukava mennä, Rovanperä hymyilee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat