Rallisprintin SM-kausi käynnistyi Nilsiässä – yhdessä mutkassa rytisi oikein urakalla

Marko Heikkilä oli kaksivetoisten nopein rallisprintin SM-avauksessa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Tuusulalainen Tomi Hallia voitti Nilsiässä sunnuntaina ajetun rallisprintin SM-sarjan avauskilpailun.

Seitsemän kertaa urallaan rallisprintin Suomen mestaruuden voittanut ja viime vuonna nelivetoisten SM-hopeaa saavuttanut Hallia kiersi viisi kilometriä pitkän radan aikaan 2.52,64. Hallia kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

– Tämähän meni suunnitelmien mukaan. Mikkelissä seuraavassa kilpailussa jatketaan taistelua. Kauden tavoitteena on uran kahdeksas Suomen mestaruus, tuumi Hallia kilpailun jälkeen.

Nilsiän rata oli Hallian mieleen.

–  Reitti oli tosi hieno. Tykkään ajaa tällaista nopeaa tietä. Kun vähän rupeaa pelottamaan, vauhti on kohdallaan, Hallia naureskeli.

Nilsiän radan toiseksi nopeimmin kiersi varkautelainen Janne Eronen. Viime kaudella nelivetoisten SM-pronssia saavuttanut Eronen jäi Halliasta 4,15 sekuntia. Kolmanneksi yleiskilpailussa ja ralliautoluokan voittajaksi ajoi ylistarolainen Jukka Ketomäki.

Kaksivetoisten nopeimmaksi Nilsiän paljon kilpailijoilta kiitosta saaneella radalla kiisi mynämäkeläinen Marko Heikkilä. Hän kiersi radan aikaan 3.09,15. Heikkilä ajaa takavetoisella Toyota Starletilla.

–  Kun kauden aloittaa voitolla, sarja saa hyvän alun. Ennen kilpailua vauhtini oli vähän arvoitus, koska en ollut ajanut yhtään testikilpailua. Testejä olin ajanut ja niissä vauhti oli hyvää. Luotin kyllä vauhdin riittävyyteen, sanoi Heikkilä kilpailun jälkeen.

Kajaanilainen Heikki Leinonen etuvetoisella Peugeot 208:lla ajoi kaksivetoisten toiseksi. Tiukan taistelun jälkeen hän jäi Heikkilästä vain 0,2 sekuntia. Saarijärveläinen Harri Rutanen oli kaksivetoisten yleiskilpailussa kolmas.

Kaikki tulokset voi katsastaa TÄMÄN LINKIN kautta.

Rallisprintin avauskisasta löytyi myös melko makoisa runkipaikka, jossa monella kuskilla oli ongelmia. Videon voit katsoa alapuolelta: