Rallisensaatio Pietariselle huippukalusto Gardemeisterilta – MM-ralleihin jo tänä vuonna?

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna rallin SM-sarjassa säväyttänyt Eerik Pietarinen ja hänen kartanlukijansa Juhana Raitanen kilpailevat tänä vuonna Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin Skodalla SM1-luokassa.

Pietarisen ja TGS:n välinen sopimus julkistettiin tiistaina. SM2-luokan mestaruuden viime kaudella ylivoimaiseen tapaan voittanut Pietarinen, 24, ohjastaa Skoda Fabia R5 -autoa tämän vuoden SM-ralleissa.

– Odotan innolla, että pääsen ajamaan uudella kalustolla, Pietarinen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Suunnitelmissa on, että Pietarinen pääsisi debytoimaan rallin MM-sarjassa alkavalla kaudella.

– Mahdollisuuksien mukaan tulee yksi tai useampia MM-ralleja, sanoi Pietarinen, joka haluaisi näyttää taitonsa etenkin Suomen MM-osakilpailussa heinäkuun loppupuolella.

Tilaisuudessa paljastettiin myös se, että Gardemeisterin tiimi on syventänyt suhdettaan Skodan maahantuojan kanssa ja talli toimii ”lähes tehdastiiminä” SM-sarjassa. Gardemeisterin mukaan talli ajattaa tämän vuoden jokaisessa SM-osakilpailussa 2-4 kuljettajaa.

Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli avaa SM-kauden tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

– Kausi on hyvä aloittaa pitkällä kisalla. Pääse heti ajamaan kunnolla, Pietarinen sanoi.

Pietarinen järjesti huikean näytöksen viime kauden viimeisessä SM-kilpailussa, jossa hän ajoi ensimmäistä kertaa Gardemeisterin tiimin Skodalla. Hän päihitti kaikki SM1-luokan huiput ja otti sensaatiomaisen voiton.

Lue myös nämä