Rallin SM-sarjan kärkikuski Suomen MM-ralliin!

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen
Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen ovat hallinneet SM1-luokkaa tällä kaudella. Kuva: Jari Hotti
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohtaja Teemu Asunmaa kilpailee heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylän ympäristössä ajettavassa Suomen MM-rallissa. Asunmaa ajaa WRC2-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla.

Asunmaa, 30, ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttunen, 31, ovat hallinneet tällä kaudella rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaa (SM1). Suomen MM-rallissa kaksikko kilpailee samalla kalustolla kuin SM-sarjassa.

– Nyt on sellainen auto, millä Suomen MM-ralliin oikeasti kannattaa lähteä. Olisihan Subarulla voinut useampanakin vuonna osallistua, mutta kyllä Skoda on paljon kilpa-automaisempi. Onhan sillä ihan toista lähteä kilpailuun, joka vaatii autolta kuitenkin paljon enemmän kuin esimerkiksi SM-ralli, Asunmaa kuvailee.

Asunmaan mukaan suurimmat haasteet Jyskälässä ovat teiden kunto sekä kilpailun pituus. Neljän päivän aikana ajetaan 25 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 315 kilometriä, mikä vastaa kolmea SM-rallia saman viikonlopun aikana.

– Jyväskylässä etenkin toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet saattavat olla huonossa kunnossa joillakin osuuksilla ja tiellä paljon kiviä. Sellaisissa olosuhteissa ei olla aikaisemmin ajettu ja se tulee olemaan suurin haaste. Lisäksi pitkistä kisoista ei ole käytännössä kokemusta vielä yhtään, ne ovat kuitenkin niin erilaisia kuin esimerkiksi SM-rallit, Asunmaa muistuttaa.

– Koitetaan valmistautua niin hyvin kuin se on vain mahdollista, SM2-luokan Suomen mestaruuden vuosina 2015 ja 2016 voittanut Asunmaa lisää.

Osallistujalista WRC2-luokan osalta ei ole vielä täysin sinetöity, joten Asunmaa ei vielä tässä vaiheessa lähde pohtimaan tulostavoitteita sen tarkemmin. Tavoitteet ovat kuitenkin korkealla.

– Toivottavasti ollaan kärjen tuntumassa, Asunmaa naurahtaa.

Suomen MM-ralli ajetaan 27.-30. heinäkuuta.

Lähde: Teemu Asunmaan tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat