Quantcast

Jari-Matti Latvalalla täysi luotto Rovanperään – ”Hän osaa pitää päänsä kylmänä”

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala odottaa innolla torstai-iltana käynnistyvää Portugalin MM-rallia.
Latvala ja Rovanperä
Jari-Matti Latvala onnitteli Kalle Rovanperää Kroatian MM-rallin voiton jälkeen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Portugalista käynnistyy viiden sorakilpailun putki ja tiimien suorituskyvyt punnitaan nyt myös alustalla, jolla ajetaan isoin osa kauden ralleista.

– Toistaiseksi olemme olleet erittäin kilpailukykyisiä sekä asvaltilla että lumella. Portugali on ensimmäinen kolmesta vaikeasta sorarallista vain viiden viikon sisään, joten on mielenkiintoista nähdä, missä eri tiimit ja autot ovat toisiinsa verrattuna, Latvala sanoo.

– Suurin osa kaudesta ajetaan soralla, joten on hyvin tärkeää, että suorituskykyä löytyy tällä alustalla. Tulevissa kisoissa on lisäksi olennaista, että voimme tarjota kuskeillemme luotettavan kaluston.

Toyotan kuljettajat lähtevät hyvin erilaisista lähtökohdista kauden ensimmäiseen sorakisaan. MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä joutuu ensimmäisenä autona reitille, kun taas Elfyn Evansin ja Sebastien Ogierin lähtöpaikat takajoukoissa pitäisivät olla optimaaliset.

– Kun Portugalissa on kuivaa, irtosoraa on paljon tienpinnassa. Se on iso haaste ensimmäisille autoille. Tuo vaikea tehtävä on nyt ensimmäistä kertaa Kallella edessä perjantaina, mutta olemme varmoja, että hän osaa pitää päänsä kylmänä, vaikka aikaeroa tulisi, Latvala kertoo.

– Toisaalta Elfynin ja Sebin lähtöpaikat ovat hyvät. Heillä pitäisi olla hyvä mahdollisuus ajaa voitosta.

Sunnuntaina päättyvässä Portugalin MM-rallissa ajetaan yhteensä 21 erikoiskoetta ja noin 330 kisakilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat